.Alınan bilgiye göre, 35 yaşındaki anne Nurcan Özer'in hamileliği sırasında hipertansiyon rahatsızlığı oluşması üzerine tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 11 Mart'ta sezaryenle doğum yaptı.

İkinci çocuğunu dünyaya getiren anne Özer'in tedavisi bu hastanede sürdürülürken, 247üncü haftada 500 gram olarak sezaryenle doğan ve cinsiyeti erkek olan bebek ise ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yenidoğan bölümündeki yoğunluk nedeniyle Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

Yaklaşık 10 gündür buradaki yenidoğan servisinde gözetim altında tutulan bebek, bugün ilk defa yaşama şansını artıran en önemli unsurlardan anne sütüyle beslenmeye başladı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/46998-500-gramlik-bebek-yasam-savasini-kazandi.html#post95690
Hastanenin Başhekimi Dr. Burak Erdinç, bu tür bebeklerin yaşamasının çok sık görülmediğini, doğumu takip eden gün veya ertesi gün hayatlarını kaybettiklerini belirterek, "500 gram ağırlığında 31 santimetre uzunluğunda dünyaya gelen bu bebeğin ise doğumunun üzerinden 10 gün geçti ve yaşama tutundu" dedi.

Bebeğin yaşama şansını artıran en önemli unsurlardan anne sütüyle beslenmeye başladığını ifade eden Dr. Erdinç, şöyle konuştu:

"Bu tür erken doğan bebeklerde akciğer olgunlaşması yok denecek kadar azdır. Bebeğin tam akciğer olgunlaşması 36 haftalıkken olur. Özer bebek 25'inci haftasını doldurdu. Bugün anne sütüyle beslenmeye başlaması Özer bebeğin yaşam şansını artırıcı bir faktör. Bebek yenidoğan servisinde sürekli kontrol altında tutuluyor."

Öte yandan, anne Nurcan ile baba Ahmet Özer (37) çiftinin ikinci çocuğu olan söz konusu bebeğe henüz isim koymadıkları öğrenildi.