Cep telefonlarından çıkan radyasyonun uykuyu kaçırıp, başağrısı ve depresyona yol açtığı belirlendi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/39669-cep-telefonu-uyutmuyor.html#post85431

Yapılan araştırmada, yatmadan önce cep telefonu kullananların derin uykuya dalamadıkları ve kaliteli uyku uyuyamadıkları, bunun da vücudun ihtiyaç duyduğu istirahatı engellediği ortaya çıktı.

Yeni bulgular, dikkatleri, cep telefonlarını daha çok geceleri kullanan ve uyukuya özellikle ihtiyacı olan çocuklar ve gençlere çevirdi.

Araştırma sonuçları, gençlerin yeteri miktarda kaliteli uyku uyumaması halinde huy ve kişiliklerinde değişimler meydana gelebileceği, depresyon, konsantrasyon eksikliği ve okulda başarısızlık gibi sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekti.

İsveç’deki Krolinska Enstitüsü ve Uppsala Üniversitesi ile ABD Michigan’daki Wayne State Üniversitesi tarafından yapılan araştırmanın bugüne dek bu alanda yapılan en kapsamları araştırma olduğu belirtildi.

Cep telefonu imalatı yapan başlıca şirketlerin oluşturduğu "Cep Telefonları Üreticileri Forumu" tarafından finanse edilen araştırmanın sonuçları uyku uzmanları tarafından endişeyle karşılandı.

Bir uzman, cep telefonlarından çıkan radyasyonun derin uykuyu etkilediğini gösteren kanıtların gerekenden de fazla olduğunu söyledi
.