BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde yaşayan 13 yaşındaki Mesude Mukyas'ın boğazından 2 kiloluk ur çıkarıldı. Genel Cerrahi uzmanı Op.Dr. İbrahim Ayvaz, “Çıkardığımız 2 kiloluk ur bizi de şaşırttı” dedi.

Kozluk'un Geçitaltı Köyü'nde guatr hastalığına yakalanan Mesude Mukyas, boğazındaki şişlik nedeniyle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Genel Cerrahi uzmanı Op.Dr. İbrahim Ayvaz tarafından 5 saat süren başarılı müdahaleyle Mukyas'ın boğazından 2 kilo ağırlığında ur çıkarıldı. Ayvaz, “Çok nadir rastladığımız vakaydı. 2 yıla aşkın süreyle bu urla yaşamış. Boğazındaki şişkinlik Mesude’ye nefes aldırmıyordu. Ameliyat sonrası çıkardığımız uru görünce bizde şaşırdık” dedi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/38787-bogazindan-2-kilo-ur-cikarildi.html#post84169

Mesude Mukyas'ın, yıllardan bu yana boğazındaki urdan şikayetçi olduğunu söyleyen baba A.Selam Mukyas, yaşadıkları köyde sağlıklı su bulamadıklarını söyledi. Baba Mukyas, şöyle konuştu:

“İyot oranı az olan su yüzünden köydeki çocukların büyük bölümünde guatr var. Ancak, Mesude'nin boğazındaki şişkinlik bizi korkuttu. Onu uzun bir süre doktora götürmedik. Şişkinlik her gün artınca doktora götürdük. Durumun bu kadar ciddi olduğunu bilmiyorduk. Mesude'nin artık öleceğini düşünüyorduk. Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Başarılı ameliyatla kızımı yeniden sağlığına kavuşturan doktor ve ekibine teşekkür ediyorum. Köydeki diğer hastaları da bir an önce tedavi olmaları için uyaracağız. Kızım çok çekti, bari diğer çocuklar bu hastalığı çekmesin.”