Son dönemlerde organik tarım oldukça popüler.. Ancak hangi gıdaların organik gıda sayıldığı, özellikleri konusunda
yeterince bilgili değilseniz yazımızı okuyun!..


Mevsimsel meyveler, sebzeler, süt ve süt ürünleri alacaksanız yakın çevrede gübre, hormon kullanılmadan yetiştirilen yiyecekleri tercih edin. Bölgesel gıdaların organik olarak büyütülmeyenleri de vardır. Buna rağmen, böcek ilacı kullanmayan sertifikalı bazı yerel üreticiler de vardır. Gıdaları bu üreticilerden alabilirsiniz.

Organik gıda..

Bitkiler için, böcek ilaçları veya sentetik gübreler kullanılmadan üretilen ve belgelenen gıdalar organiktir.Genetik değişiklik, ışınlama yapılmamış olması gerekir. Hayvanlar için organik, en az bir yıl sadece doğada bitkilerle beslenmiş, antibiyotik ve büyüme hormonları verilmemiş olan anlamındadır.

Bu gıdaların organik olmasına özen gösterin!

Tükettiğiniz elma, kiraz, üzüm, nektar, şeftali, armut, çilek, dolma biber, kereviz, patates, ıspanak, biftek, kümes hayvanları ve süt ürünlerinin organik olmasına özen gösterin. Çünkü bu meyve ve sebzeler yıkandıktan sonra bile birçok böcek zehiri kalıntısı içerirler. Deli dana hastalığı veya toksin almanıza neden olabilecek et ve süt ürünlerinde de, çok pahalı olsalar bile organik olanları tercih edin.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/27732-organik-gida-nasil-anlasilir.html#post53371

Sofranızda organik gıdalar bulundurmanın 4 yolu

  • Organik ürünlerin satıldığı yerden alışveriş edin.
  • Her zaman alışveriş yaptığınız marketten organik ürünler getirmesini isteyin.
  • Gıdaları mevsiminde satın alın. Sebze ve meyveleri mevsiminde, en ucuz ve bol olduğu zamanda alın.
  • Bol yeşillik yiyin. Diğer yemeklerde tabağınızda yeşilliklere yer ayırın. Kurabiye içine, biftek altına, sandviç gibi yiyeceklerin arasına peynirle birlikte yeşillik koyun.