Solaryum tehlikeli

--------------------------------------------------------------------------------

Avrupa Komisyonu, özellikle gençler arasında solaryuma girenlerin sayısında patlama yaşanması ve bilinçsiz solaryum kullanımına karşı harekete geçti. Üye ülkeleri, gençleri bu konuda bilinçlendirmeye çağıran Avrupa Komisyonu, solaryum kullanımı konusunda yasal önlemler almaya da hazırlanıyor.


Avrupa ülkelerinde özellikle gençler arasında solaryum kullanımının fazlasıyla yaygınlaşması Avrupa Birliğini harekete geçirdi.

Solaryum cilt kanseri vakalarında artış yarattı
90’lı yıllarda solaryum kullanımında patlama yaşanmasının Avrupa’da artan cilt kanseri vakalarında etkili olduğu belirtiliyor.

Üye ülkeler gençleri riskleri konusunda uyarmalı
Avrupa Birliği yayınladığı raporla üye ülkelerden ve tüketici kuruluşlarından, solaryuma girenlere risklerini anlatmak için harekete geçmelerini istedi. Solaryum cihazlarını üreten şirketlerden de yaydığı “ultra viole” ışınlarının cilde ne kadar zararlı olduğu konusunda bu cihazlara uyarılar yerleştirmeleri istendi.

AB solaryum konusunda yasal önlemler alabilir
Avrupa Komisyonu’nun sağlıktan sorumlu üyesi Markos Kyprianou solaryumun risklerini anlatmak için acilen harekete geçilmesi gerektiği görüşünde. Kyprianou, birliğin solaryum cihazlarının kullanımının kısıtlanması konusunda yasal önlemler almayı bile düşündüğünü açıkladı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/25819-solaryum-tehlikeli.html#post49221


Merkezi İngiltere’deki Kanser Araştırmaları Merkezi ise solaryum cihazlarının en tehlikeli radyasyon tipi olan “ultra viole-B” yaydığını ve uzun dönemde bunun cilt kanserinin en önemli nedenlerinden biri olabileceğini açıkladı.

Merkez, 16 yaşından küçüklerin, açık tenlilerin, cildinde çok fazla ben olanların ve daha önce ailesinde cilt kanseri vakaları bulunanların kesinlikle solaryuma girmemeleri gerektiği uyarısında bulundu.