Sinek Kovan Losyonlar

--------------------------------------------------------------------------------

Sinek kovucu losyonların sağlığı olumsuz etkilemediği belirtilerek, bu nedenle sineklerin artış gösterdiği yaz mevsiminde gönül rahatlığıyla bu losyonların kullanılabileceği ifade edildi.






Prof. Dr. Adnan Görgülü, böcek sokmalarının yaz aylarında en fazla karşılaşılan sorunlardan birisi olduğunu söyledi. En sık sivrisinek ısırıklarının görüldüğünü ifade eden Görgülü, bu ısırıkların bazı hastalıkların yayılmasına ve salgın hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabildiğini belirtti. Bu yüzden kişisel tedbirlerin önemli olduğunu bildiren Görgülü, “Yazın rutubetli yerlerden kaçınılmalı, güneş battıktan sonra dışarı çıkarken sık dokunmuş uzun kollu giysilerle, pantolon ve çorap giyilmelidir” dedi.

Sinek kovucu losyonların sağlığa olumsuz bir etkisi olmadığını ifade eden Görgülü, bu nedenle sineklerin artış gösterdiği yaz mevsiminde gönül rahatlığıyla losyon kullanabileceğini söyledi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/25813-sinek-kovan-losyonlar.html#post49215

Evlerin pencerelerine tel ve yataklara da cibinlik takılmasıyla sineklerin olumsuz etkilerinden korunulabileceğini belirten Görgülü, sinek kovucu tablet ve likitlerin de sinekleri uzaklaştırdığını kaydetti.

Sineklerin besin atıklarına geldiklerinden etrafın temiz tutulmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Görgülü, “Sivrisineğin ısırdığı bölgede kaşıntı, ağrı ve şişlik oluşabilir. Kaşıntıyı hafifletmenin en iyi yolu ise antihistaminik içeren krem ve losyonlardır. Şiddetli durumlarda da sağlık kuruluşuna gidilmelidir” diye konuştu.