Tansiyon Hastası Olabilirsiniz

--------------------------------------------------------------------------------

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Giray Kabakçı, kan basıncının etkin bir şekilde kontrol edilmesiyle inmede yüzde 35-40, kalp krizinde yüzde 20-25, kalp yetersizliğinde yüzde 50 azalma sağlanabileceğini bildirdi.


Kabakçı, hipertansiyonun kalp-damar hastalıklarında önemli bir risk faktörü ve önlenebilir bir ölüm nedeni olduğunu belirterek, ''Hipertansiyon tedavisinde ilk aşama, kişinin kan basıncının yüksek olduğunun farkında olmasıdır'' dedi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/25706-tansiyon-hastasi-olabilirsiniz.html#post48952

Kan basıncının etkin bir şekilde kontrol edilmesiyle inmede yüzde 35-40, kalp krizinde yüzde 20-25, kalp yetersizliğinde yüzde 50 azalma sağlanabileceğini kaydeden Kabakçı, ''Hipertansiyon tedavisinde ilk aşama, kişinin kan basıncının yüksek olduğunun farkında olmasıdır'' diye konuştu.

Kabakçı, ''Hipertansiyonun kalp-damar ve beyinle ilgili hastalıklar için önemli bir risk faktörü olduğu unutulmamalıdır. Bu hastalık diğer risk faktörleri ile beraber değerlendirilmeli, tedavi stratejisi buna göre belirlenmelidir. Tedavide, hedef kan basıncı değerlerinin sağlanması ön planda tutulmalıdır''dedi.