Sağlığın 30 Sırrı

--------------------------------------------------------------------------------

Sağlıklı olmak ve kalmak yaşam stilinizi, alışkanlıklarınızı ayarlamakla mümkün. Uygulamanız gereken topu topu 30 madde var.


Yazıya bir göz atın, kesin, saklayın en güzeli buzdolabının kapağına yapıştırın...





SUYU SEVİN

Güne iki bardak su içerek başlayıp, gün boyunca 2,5 litre su tüketmeye çalışın. Her sebze ve meyveyi mevsiminde en az iki defa tüketin. Doğanın tamamını kullanmış sayılırsınız. Çocuklar için sütü, büyükler için de özellikle yoğurdu her gün sofranızdan eksik etmeyin. Yaşamın sırlarından biri olan probiyotikleri bünyenize almış olursunuz. Hasta olmasanız bile, şifalı otları/bitkileri kullanarak vücut direncinizi (immün sistemi) kuvvetli tutun. Evinizde kurutulmuş nane, ıhlamur, adaçayı, kekik, kuşburnu, fesleğen, keten tohumu, zencefil, çörekotu, günlük yeşil çay ile soğan ve sarımsağı her zaman bulundurun. Her gün bunlardan en az birini kullanmaya çalışınız ki bunlar vücudunuzun koruyucu şövalyeleridir.

GÜNDE ÜÇ DÖRT CEVİZ YİYİN

Sarımsak, soğan, tere, maydanoz, nane, dereotu, roka, fesleğen türü yeşillikleri fazla tüketin. Bunlar vücudunuzun yakın korumalarıdır. Salatanızı mümkün olduğu kadar çok çeşitten oluşturun. Hazır çorbalar yerine kendi yaptığınız çorbaları tercih edin. Gıdanın en doğalını elde etmiş olursunuz. Kış için ev yapımı domates salçasını tercih edin. Domates Yaradan'ın bize armağanı harika bir antioksidandır. Katkı maddeleri içeren gıdaları, mevsim dışı sebze ve meyveleri fazla tüketmeyin. Bünyenizi fazla dinamitlememiş olursunuz. Yılda dört kez, on beş gün hiç et tüketilmemesi yararlıdır. Günlük 3-4 adet badem, ceviz ve fındık almanız sizi her daim kuvvetli kılar.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/25361-sagligin-30-sirri.html#post48116

CAM KABI TERCİH EDİN

Haftada en az 2 kez bakliyat ve balık tüketmeğe çalışınız. Sıcak yemekler için toprak, çelik ve cam kapları tercih edin. Kış aylarında tulum peyniri, portakal, limon, greyfurt, mandalina ve kuşburnu tüketimini artırınız. Kışın dışarıda işleriniz yoğun ise; güne pekmez içerek

GÜLMEYİ ERTELEMEYİN

Gülmeyi hiç ertelemeyin. Ruhunuzun en iyi ilaçlarındandır. Gece uyku ortamının karanlık olması, yorgunluk durumlarında ise öğleyin kısa süreli uykular iyidir. Vücudumuzdaki pek çok restorasyon işlemi gece, kısa süreli uykularda da günlük tamiratlar yapılmaktadır. Fırsat buldukça toprağa çıplak ayakla basın. Tüm olumsuzluklarınız toprağa geçer. Her gün 5 dakika gözlerinizi kapatıp hiçbir şey düşünmemeyi öğrenin. Bu sizin yeniden doğumunuz gibidir. Bu uygulama vücudunuzun antifrizidir.

NEFESİNİZİ TUTUN

Zihinsel çalışıyorsanız kuru üzüm yiyiniz. Beyniniz enerjisiz kalmasın. Ekmek tercihinizi kepekliden yana kullanın. Bağırsaklar kepekli tam posalarla tanışsın. Her sabah 20 dakika derin nefes alıp verme çalışması yapılması, her nefes alımlarında 4-5 saniye nefesin içimizde tutulması çok yararlıdır. Sabahları ofis ve evinizi 5 dakika tam havalandırarak maksimum düzeyde oksijen, günlük 30 dakika tempolu yürümekle de tüm organlarınızı kazanırsınız.

SOFRADAN BALI EKSİK ETMEYİN

Yaşamınız boyunca, vücudunuzu çok kötü üşütmemeye çalışın. Kahvaltı masanızda balı her daim bulundurun. Bin bir çiçeğin özüdür o. Yağ tercihinizi genelde zeytinyağından tarafa kullanın. Vücudunuz hep bunu bekler. Kahvaltının mutlaka tam yapılması, öğle öğününün orta, akşam öğününün de hafif alınması her daim iyidir. Tuz ve şekeri bünyenize ölçülü alın. Bunların azı karar fazlası hep zarardır. Margarinleri fazla kullanmamak cildinize, kalbinize ve damarlarınıza verdiğiniz en büyük ödüldür. Günlük bir elma ve bir havucun bünyenizde harikalar yarattığını unutmayın.

BU 7 BESiN HAYAT KURTARIYOR

Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer, diyabet gibi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerin listesini açıkladı.

KALBİ KORUYOR

BADEM: Her gün, bir çay fincanının yarısı kadar badem yiyin. Omega-3 zengini olan badem, kötü kolesterol oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Damar tıkanıklıklarını önlüyor, dolaşım sistemini düzenli çalıştırıp, kalbi koruyor.

DİYABETİ ÖLDÜRÜYOR

KAHVE: Günde iki fincan kahve, Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı koruyor. Ağrı kesici özelliği var. Sütle için. Kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellersiniz.

SİNİRLERİ RAHATLATIYOR

TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçıns bulunan bir tatlı yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay kaşığı dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan şekerini düzenliyor, sinir sistemini rahatlatıyor. Öte yandan köri baharatındaki Tumerik adlı madde eklem iltihabını ve romatizmayı önlüyor.

PATATESİ HAŞLAYIN

PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin. En yararlı 100 besin arasında 17'nci sırada. Akciğer kanseri, diyabet ve kalp krizinden koruyor. Kızartmayın, yağsız haşlayın veya fırında pişirin.

KASLAR İÇİN FAYDALI

SEBZE ÇORBASI: Doyurucu, kalorisiz. Kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Sodyum bakımından zengin. Bir kasede 500 miligram sodyum var. Sodyum, sinir sistemi ve kasların çalışmasını sağlıyor. Vücuttaki sıvı miktarının dengesini düzenliyor. Günde 1500mg’dan fazlası tansiyon ve kalp konusunda tam tersi etki yaratıyor.

KANSERE KARŞI BİREBİR

ZEYTİNYAĞI: Kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren '8oxodG'adlı maddenin seviyesinin azaldığı saptandı. İyi kolesterolü artırıp, kalbi koruyor. 1 çorba kaşığı 120 kalori. Günde 6 çorba kaşığını geçmeyin.

ALZHEIMER’DAN KORUYOR

ÇAY: Siyah veya yeşil çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili. Rahim ve göğüs kanserine yakalanma riskini 60'a kadar engelliyor. Alzheimer ve kalp krizine karşı koruyor. Bugün