Kırışıklığı Öldüren Ürünler

--------------------------------------------------------------------------------

Kırışıklıkları giderdiği öne sürülen bazı kozmetik ürünlerde kullanılan bir kimyasalın, kırışıklıkları yok ederken deri hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktı.




Hücre biyoloğu Marceau ile ekibi, “2-dimethylaminoethanol” (DMAE) adlı kimyasalı tavşanlar ve insan deri hücrelerinde denediler.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/25307-kirisikligi-olduren-urunler.html#post48017

Araştırmacılar, kimyasalın bulunduğu ürünler sürüldüğünde, su ve DMAE dolan hücrelerin hızla şiştiğini ve epidermal tabakanın kalınlaştığını gördüler. Diğer yandan, DMAE’nin deri hücrelerinde toksik etki yarattığı, hücrelerin bölünmesini durdurarak, salgı üretmesini engellediği ve sürüldükten 24 saat sonra hücrelerin bir kısmının ölümüne yol açtığı saptandı.

DMAE ve diğer kozmetik kimyasallar ilaç olarak görülmediği için, kutularda bunların işleyişi ve zehirli olabileceğiyle ilgili pek bilgi verilmediği belirtildi. Bu tür kozmetiklerin ilaç gibi düşünülmesi, pazara sürülmeden önce zararlı etkileriyle ilgili araştırmalar yapılması gerektiği kaydedildi.

Marceau, insanları korkutmak istemediğini, ancak bu tür ürünlerle ilgili daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söyledi.

AA