Sırt ağrısı ve öksürüğe çare bulamayan Çinli 66 yaşındaki Jia Mu Şın, 40 yıldan bu yana günde ortalama 20 canlı kurbağa ve fareyi yiyor.
Çin'in Ciangşi Eyaletinde yaşayan Jia Mu Şın, 20'li yaşlarda sırt ve karın ağrısı ile ve öksürüğüne çare bulmak için gitmediği doktor kalmayınca ‘geleneksel yöntemlere’ başvurdu. Karşısına çıkan yaşlı bir Çinli'nin tavsiyesine uyarak her gün tek lokma halinde canlı kurbağa yemeye başladı. Jia, ilk kurbağayı yuttuğunu, diğer 2'sini yutarken çok zorlandığını söyledi. 46 yıldan bu yana kurbağaları canlı yutan Jia bir ay sonra vücudunda hiçbir ağrı duymadığı gibi kendisini eskisinden daha çok sağlıklı hissetmeye başladığını söyledi. Jia Mu Şın, her gün ortalama 20 küçük boyutta fare ya da kurbağa yediğini vücudunun son derece sağlıklı olduğunu söyledi. İlk başlarda kurbağa yakalamakta zorlandığını daha sonra bunun inceliğini öğrendiğini anlatan Jia Mu Şın canlı fare ya da kurbağa yemenin kendisi için sıradan bir iş olduğunu anlattı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/25084-sirt-agrisi-ve-oksuruge-canli-kurbaga.html#post47550
Çin'de ilaç niyetine hayvan yemek geleneklerde bulunuyor. Geleneklere göre eğer bir insanın hangi organı hastaysa bir hayvanın o organını yemenin hastalığı iyileştirileceğine inanılıyor. Çin'de o nedenle hayvan penislerinin yemek mönüsüne konulduğu lüks restoranlar da var. Ancak Çinliler bu türden penis restoranlarına hastalığı iyileştirmek için değil, güç kazanmak için gittiklerini öne sürüyor.