Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    "Diyabetle Yaşayan Güzel"

    1999 yılında elde ettiği güzellik ünvanıyla tanınan ancak yıllardır diyabetle mücadele eden güzel yaşamını Türk doktorlara anlattı..Bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Ulusal Diyabet Kongresi’nde diyabet her yönüyle ele alındı. Kongre kapsamında Lilly sponsorluğunda düzenlenen "Miss America'nın Diyabet Yolculuğu" başlıklı oturumda 1999 Amerika Güzeli Nicole Johnson Baker, doktorlarla bir araya geldi. Nicole Johnson Baker, diyabetle mutlu ve sağlıklı yaşamayı nasıl başardığını anlattı. Uluslararası bir diyabet savunucusu olan Baker, hastalığın erken teşhis edilmesi ve erken tedavi edilmesi için dünyanın dört bir yanında düzenlenen toplantılara katılıyor. Baker, biri otobiyografisi olmak üzere diyabetle yaşamı anlattığı dört kitabına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Son kitabında bir diyabetli olarak hamileliğini nasıl başarıyla tamamladığını ve çocuk sahibi olduğunu anlatacak.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/22932-diyabetle-yasayan-guzel.html#post43617

    Diyabetli çocuklar için çalışıyor

    Nicole Johnson Baker, Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun tüm dünyada diyabetli ve risk altında bulunan çocukların savunuculuğunu yapan Life for a Child (Bir Çocuk İçin Yaşam) programının ilk elçisi olarak hizmet veriyor. Baker, CNBC’nin haftalık diyabet Talk-show’u dLife’ın sunuculuğunu yapıyor, Diabetes Health (Diyabet Sağlığı) dergisinde ve Georgetown Üniversitesi’nin MyCareTeam web sitesinde köşe yazarlığı yapıyor.

    500 milyon Euro’luk yatırım

    Uluslararası bir diyabet savunucusu olan Nicole Johnson Baker’ı Türkiye’ye davet eden Lilly İlaç, diyabet tedavisinde dünya çapındaki liderliğini 80 yıldır sürdürüyor; diyabetli milyonlarca hastanın daha uzun, sağlıklı ve mutlu yaşamaları için çığır açan tedavileri geliştirmeye devam ediyor. Lilly, diyabet tedavisi konusunda çok sayıda toplumsal sorumluluk çalışmasına imza atıyor. Lilly, Avrupa Diyabet Araştırma Birliği (EASD) bünyesindeki Avrupa Diyabet Araştırma Vakfı (EFSD) ile diyabet araştırmalarına toplam 4 milyon Euro’luk destek verdi. EFSD-Lilly Araştırma Fonu ile Tip 1 ve Tip 2 diyabetin daha iyi anlaşılması ve daha iyi tedavilere ulaşılması hedefleniyor. Bu fon ile diyabet tedavisi üzerine çalışan genç akademisyenlerin araştırmaları desteklenecek. EFSD-Lilly Araştırma Fonu kapsamında bu yıl tüm Avrupa’da genç araştırmacılara verilecek 50 bin Euro’luk iki araştırma bursunun duyurusu Türkiye’de de yapıldı. Lilly, tüm dünyada 2005’te de sosyal sorumluluk projelerini desteklemek üzere ve diyabetli hastalara doğrudan yardım için 500 milyon dolarlık yardım yaptı. Lilly, Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun (IDF) “Diyabetli Bir Çocuğa Hayat” kampanyasının da en büyük destekçilerinden biri.

    45 yaş üzeri dikkat!

    Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın hastalık olarak tanımlanan diyabet, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye için de önemli bir sağlık problemi. Yapılan çalışmalara göre; Türkiye’de 45 yaş üstü üç kişiden biri diyabet riski taşıyor. Tedavisi yaşam boyu devam eden diyabete karşı mücadelede hastaların eğitimi, doktor ve hasta ilişkisinin sürekliliği büyük önem taşıyor.

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: "Diyabetle Yaşayan Güzel"

    teşekkürler

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 22.Kasım.2009, 11:03
  2. Bu içinde "sen" geçen cümlelerimin en "sonuncusu" olacak ..
    By Beyza in forum Aşk - Sevgi ve Evlilik
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 15.Temmuz.2009, 17:31
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 02.Ağustos.2008, 12:05
  4. Bir " Elif " Miktarı " Gül"ümse
    By esinti in forum Hikayeler & Yazılar
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 26.Temmuz.2007, 14:56
  5. "Gözlükle güzel görünmek"
    By Always in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 11.Şubat.2007, 18:13

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.