Zihnimizi Etkileyecek İlaçlar

--------------------------------------------------------------------------------

Geleceğin ilaçları sayesinde insanlar zihinsel performanslarını artırabilecek. İlginç tarafı bu senaryolara konu olan bazı ilaçlarla benzer etkileri gösteren bazı ilaçların halihazırda akut yorgunluk ve uyku bozuklukları tedavisinde kullanılıyor olması.


İlaçlar sayesinde sınav ve iş stresi tarihe karışabilir
Laboratuvar araştırmalarına göre, refleksleri kuvvetlendiren, kısa süreli hafızayı geliştiren ve rakam dizilerini hatırlamayı kolaylaştıran ilaçlar sınav ve iş stresini azaltabiliyor.

Bu ilaçların gelecek yıllarda reçeteli olarak kullanılması sağlanırsa, insanların kötü anılarını unutmaları da mümkün olacak.

10-20 yıl içinde zihinsel performansı artıran ilaçlar üretilecek
Bir saldırıdan, doğal afetten kurtulan ya da aile içi şiddette maruz kalan insanlar bir hap alarak sadece bu kötü anılarını zihinlerinden silebilecek. Üstelik, tüm bunlar 10-20 yıl gibi bir sürede somut hale gelebilir.


Amerikan Sağlık Bakanlığı ilaçların etik açıdan sakıncalı olduğu görüşünde
Geleceğin ilaçlarına ilham kaynağı olan bazı ilaçlar halihazırda İngiltere’de kullanımda. Akut yorgunluk ve uyku bozukluklarının tedavisinde kullanılan bu ilaçlar, ABD’de yasadışı kabul ediliyor. Ama ilaçlara internetten siparişle kaçak yollardan ulaşılması mümkün. Amerikan Sağlık Bakanlığı, bu ilaçların haksız rekabete yol açabileceğini düşünüyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/22745-zihnimizi-etkileyecek-ilaclar.html#post43221

Ancak etik tartışmaların aşılabileceğine inanan büyük ilaç firmaları, zihinsel performansı artıran geleceğin ilaçlarının formülleri üzerinde çalışmaya başladı bile