Atla tedavi

--------------------------------------------------------------------------------

Ostim'de kurulan Mor Menekşe Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, engelli çocuklar atla rehabilite ediliyor.


Yeni kurulan merkezin Müdürü Abdülkerim Değirmenci, yaptığı açıklamada, Türkiye'de engellilere yönelik eğitimin, ne devlet ne de özel merkezlerce gerektiği kalitede verilmediğini savundu.



Engellilere yönelik eğitimde bir boşluk bulunduğu gördüklerini anlatan Değirmenci, Mor Menekşe Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni bu sebeple kurduklarını belirtti. Toplam 2 bin 800 metrekarelik kapalı alanları bulunduğunu bildiren Değirmenci, merkezlerinde bireysel eğitim, grup eğitimi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, spor, sinema, müzik, psikolojik danışmanlık, bilgisayar birimleri bulunduğunu söyledi.

Engelli çocuklara, ayrıca suyla tedavi (hidroterapi) ve atla tedavi (hippoterapi) uyguladıklarını belirten Değirmenci, şunları kaydetti:

''Bu yöntemlerin geçmişi çok eskiye dayanıyor. Bunlar Avrupa ve ABD'de birçok ülkede kullanılan yöntemler. Merkezimiz içinde 3 atımız ve bir havuzumuz var. Engelli çocuklarımız buradan da faydalanabiliyor. Suya giren çocuklar gevşiyor. Bazı egzersizleri yapmakta zorlanan çocuklara, suya girdikten sonra bunları yaptırmaya çalışıyoruz.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/22240-atla-tedavi.html#post41852

Atın üzerinde oturan çocuk da hem kendine güven duyuyor hem de hayvanla sevgi bağı kuruyor. Hayvana ilgi duyan çocuk, hayvanı tanımak ve onunla ilgili şeyleri öğrenmek istiyor.''

Değirmenci, merkezdeki müzik biriminde piyano da dahil olmak üzere birçok müzik aleti bulunduğunu anlatarak, bu birimden özellikle görme özürlü çocukların yararlandığını belirtti.

Merkezlerinde bir de günlük yaşam birimi bulunduğunu ifade eden Değirmenci, bu birimde de engelli çocuklara, ütü yapmaktan diş fırçalamaya kadar birçok konuda eğitim verdiklerini söyledi.

Merkezde, 90 civarında çocuğun tedavi gördüğü bildirildi.