Öğrenciler ailelerinden yana dertli

--------------------------------------------------------------------------------

İzmir'de bir ilköğretim okulunda öğrencilerin anne ve babalarına açık mektup yazmaları yönünde yapılan rehberlik çalışması, öğrencilerin aileleriyle olan sorunlarını ortaya koydu.


Bornova Melih Tunçay İlköğretim Okulu'nda, yaşları 13 ile 15 arasında değişen yaklaşık 150 öğrenciye, okul rehberlik öğretmenince yazdırılan açık mektuplar, anne ve babalar ile çocuklar arasındaki sorunlara ışık tuttu.

Mektuplar ele alındığında, öğrencilerin bir kısmının aileleriyle sorunları olduğu belirlenirken, bu sorunların nedenleri arasında ilk sırada ''ders ve sınav başarısı, ilgisizlik ve şiddet ortamı'' geldi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı'nda görevli Psikolog İnci Altıntaş, ders çalışma konusunun, aileler ile çocuklar arasında en sık yansıtılan sorunlardan olduğunu söyledi. Altıntaş, ''Çocuklarınıza mutlaka vakit ayırın, onlarla oynayın. Sürekli ders çalış deyince, çocuk her şeyi, kendisine duyulan sevgiyi bile derse bağlı olarak algılıyor. Dersler iyiyse iyi, kötüyse kötü... Böyle olunca da çocuk kendini değersiz, güvensiz hissediyor'' dedi.