Clinton, AIDS ilaçlarını ucuzlattıKalkınma yolundaki 66 ülkede, AIDS ilaçlarının fiyatlarının düşürülmesi konusunda anlaşma sağlandı. Anlaşmayla 16 çeşit AIDS ilacının fiyatı ucuzluyor.


Başkanlık görevini bıraktığından bu yana çeşitli sivil toplum faaliyetlerine katkıda bulunan Bill Clinton, yoksul AIDS hastalarının tedavisini kolaylaştıracak bir girişime önayak oldu.

Clinton, kendi kurduğu vakfın öncülüğünde ilaç firmalarıyla önemli bir anlaşmaya imza attı. Buna göre çok sayıda gelişmekte olan ülkede, AIDS tedavisinde kullanılan haplar, 1 dolardan daha düşük fiyata satın alınabilecek. İndirimden yaklaşık 500 bin kişinin faydalanması bekleniyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/22038-clinton-aids-ilaclarini-ucuzlatti.html#post41531

Basın toplantısıyla açıklama yapan Clinton, “Kalkınma yolundaki ülkelerde 7 milyon kişinin AIDS tedavisine ihtiyacı var. Orta ve az gelire sahip ülkelere fazla yük getirmeden bugün eldeki en iyi ilaçları sunarak tedavi ihtiyacını karşılamak istiyoruz” dedi.

Dünya genelinde yaklaşık 40 milyon AIDS hastası bulunuyor ve hastalığın ortaya çıkmasından bu yana her yıl ortalama bir milyon kişi hayatını kaybetti.

Clinton Vakfı’nın aktiviteleri, Fransa ve diğer 19 devlet tarafından kurulan UNITAID tarafından finanse ediliyor. Clinton Vakfı halihazırda 750 bin kişinin AIDS ilacı almasına olnak sağlıyor.