Prof. Dr. Kükner, bilgisayar ekranının görme bozukluğu yaptığına dair bir bulgunun var olmadığını kaydetti. Belli yaştan sonra bazı insanlarda "göz kuruluğu" görüldüğünü belirten Prof. Dr. Kükner, bu rahatsızlığı bulunanların bilgisayar ekranından daha fazla etkileneceklerini vurguladı.AA - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şahap Kükner, bilgisayar ışınlarının göze sanıldığı kadar fazla zararının olmadığını bildirdi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/19249-bilgisayarin-goze-fazla-zarari-yok.html#post37140



Ekran başında göz kırpma sıklığının daha azalması sebebiyle göz kuruluğu olanlarda şikayetlerin artacağını belirten Prof. Dr. Kükner, beslenme alışkanlıklarının göz sağlığını etkilediğini ifade etti. Yüksek kolesterollü beslenmenin göz için zararlı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Kükner, hayvan iç yağları, sigara ve alkolün göz rahatsızlıklarına sebep olduğunu, yemeklerde zeytinyağına ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Kükner, sigaranın da halk arasında "sarı nokta" olarak bilinen "makula dejenerasyonu hastalığı" riskini arttırdığını bildirdi.