Çoğu zaman bir şekilde size ulaşan bazı ürünleri karalayıcı mailler alırsınız. Genellikle güvenilir bir imzayla gelen bilgilerin gerçek olmadığını düşünseniz bile, yine de içinize bir kurt düşebilir
Çoğu zaman bir şekilde size ulaşan karalayıcı mailler alırsınız. Güvenilir bir üst düzey yöneticinin imzasıyla gelen bu maillerin bazılarının gerçek olmadığını düşünseniz bile yine de içinize bir kurt düşebilir. Bu tür mailler ülkemizde sıkça gönderildiği gibi yurt dışında da dolaşıyor. İşte arkadaşlarınız tarafından iletilen aldatmaca mı yoksa gerçek mi dedirten
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/17698-ruj-kanser-yapar-mi.html#post34150
maillerden örnekler... Sağlıkla ilgili yalan mailler oldukça fazla yayılıyor. Size gelen maillerin doğru veya yanlış olduğunu teyit etmeden 'forward'lamamaya dikkat edin!

"Rujun içerisindeki kurşun kanser neden olur!"
Kanada'daki bir doktorun imzasıyla iletilen "Rujlarda bulunan yüksek seviyedeki kurşun kanserere neden olabilir.
Yalvarırız bu maili çevrenizdeki herkese iletin" Gerçek mi? İddia yanlış. Kurşundan korunmama tehlikeli olabilir ancak kanserle ilişkilendirilemez. Rujdaki kurşun oldukça düşüktür FDA tarafından tehlikeli olarak tanımlanmamıştır. İnternette bu tür bir arama yaptığınızda da iddiaların asılsız ve temelsiz olduğunu görebilirsiniz.

"Üşütme için kullanılan vitamin türü destekleyiciler kadınlarda hormon kanserlerini destekler!"
Kanada'dan Amerika'ya pazarlanan iyi bir grip ilacının, kadınlarda hormon kanserlerini beslediği ileri sürülüyordu. Buı
konuda çeşitli araştırmalar yapan bir alıcı, Kanadalı üreticiye de ulaşarak mailin doğruluğunu araştırdı. Sonuçta söz
konusu ilacın kanseri önleyen içeriğe bile sahip olduğu anlaşıldı.

"Costa Rica muzları hasta eder!"

Dünya'da Costa Rica muzlarında bakteri olduğu, bulaşıcı ve bazı hastalıklara neden olabildiği yönünde bir e-mail'de dolaşıyor. Gerçek mi? Yurt dışında bu konularda yayınlanan bir haberde muzla ilgili bu maile de yer verildi. Muz dedikoduları hakkında yapılan araştırma sonucunda muzun, insan vücuduna geçen, hasta eden ve insandan insana bulaşan bir bakteri içermediği belirlendi. Bakterilerin uzun süre muz kabuğunda yaşayamadığı da belirtildi.

Bunu paylaşmalıyım!

Bu tür "Vay be!" dedirten mailler özellikle sağlıkla ilişkili olanlar insanların dikkati çeker. Gördükleri şeyi başkasının da görmesini isterler. Bu tür korkutucu mailleri okuduktan sonra her zaman başkasına da gönderilmesi konusunda en altta yalvarma ricaları dikkat çeker. Bu maili göndermek belki kendi huzursuzluğunuzu azaltmanızı da sağlayabilir. Yapmanız gereken bu tür konularda size gelen maillerin doğruluğunu verilen iletişim bilgileri aracılığıyla teyit etmek veya hiç göndermemek olmalıdır. Oltaya yakalanmayın!