Hiç spor yapmamış veya uzun süreden beri aktivitede bulunmamaş olanlar, işte egzersize başlarken dikkat etmeniz gerekenler!


Hiç spor yapmamış veya uzun süre aktivitesini yitirmiş olanlar, gözü kapalı egzersize başlamayın! Sonrasında Acı (!) ağrılara katlanmak zorunda kalabilirsiniz. Egzersize başlarken nelere dikkat etmeli, ne aralıklarda yapmalısınız?

İşte çok işinize yarayacak tavsiyeler!..

Isının!

Başlangıçta ısınma egzersizleri yapın. Kendinizi fazla zorlamayın. Daha sonra, 12 ila 15 dakikalık aerobik bir çalışma uygulayın. Bu süre sonrasında 20 dakikaya çıkarılabilir.

Hafifletilmiş egzersizlerden başlayın!

Takiben yapacağınız hafifletilmiş vücut geliştirme ve fitness egzersizleri ile kas, bağ doku ve kemiklerin de daha güçlü hale gelecektir.Tüm metabolizmanızın kazanacağı olumlu sportif ve tıbbi göstergelerin elde edilmesi, tüm yaşamınızı daha zevkli hale getirecektir.

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/17620-egzersize-yeni-baslayanlara-oneriler.html#post33989
Egzersiz programınız 4-6 hafta olmalı

Vücudu çok fazla bıktırmamak için, başlangıç seviyesi ve daha sonra uygulayacağınız egzersiz programlarınızı 4-6 haftalık çalışma periyotları ile sürdürmelisiniz.

Artan hareketlilik ve kuvvet durumunuza göre eğitimcinizi veya uzmanın önereceği çalışma programlarındaki hareketleri, gerek set gerekse kullandığınız kilolar itibariyle biraz daha artırabilirsiniz. Birbirini takip eden birkaç aylık, hatta sezonluk ve yıllık planlar da uygulayabilirsiniz.