Çocukların %95'i çorba içmeyi seviyor!
Çorba, büyüme ve gelişme çağındaki çocukların beslenmesi açısından da son derece önemlidir. Sağlık uzmanları da, çocuk beslenmesinde bebeklik döneminden büyüme çağına kadar çorba çeşitlerini mutlaka önermektedir. Çünkü, besleyici değeri yüksek birbirinden farklı malzemelerle hazırlanan çorbalar hem sağlıklı hem de leziz bir beslenme kaynağı.

Özellikle küçük çocuklar, gıda alımları açısından ebeveynlerine bağımlıdır. Anne ve babalar bilinçli beslenme hakkında ne derecede eğitimli ve ne oranda sağlıklı besleniyorsa; çocuklar da o şekilde beslenecektir. Büyük çocuklarda ise belli bir yaş dönemini atlattıktan sonra, yeme alışkanlıkları ebeveynler yerine daha çok, arkadaşlarının yeme alışkanlıklarına uyum gösteriyor.

İşte "ağaç yaşken eğilir" atasözünün de önemini vurgulayarak, çocukların daha küçük yaşlarda sağlıklı ve bilinçli beslenmesi ve bu konuda eğitilmesi gerekir. Onlara, çok zorlanmadan, severek ve kolay erişebilecekleri şekilde meyve ve sebze alışkanlığı kazandırılmalıdır. İşte bu noktada özellikle işlenmiş gıdalar, yüksek kaliteleri sayesinde günlük meyve ve sebze gereksinimimizin bir parçası haline gelmektedir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/15883-cocuklarin-%2595i-corba-icmeyi-seviyor.html#post29515

Çocukların genellikle, sağlık açısından çok faydalı olan - özellikle sebzeleri - sevmediğini düşünürsek; mis gibi ve sıcacık bir çorba, onların büyüme ve gelişme döneminde alması gereken minimum sebze ve besin öğesi ihtiyacını karşılayacak; vitamin ve mineraller açısından zengin, en güzel alternatiftir. Üstelik yapılan araştırmalara göre; çocukların %95'i çorba içmeyi sevmektedir. Çorba, büyüme ve gelişme çağındaki çocukların beslenmesi açısından da son derece önemlidir. Sağlık uzmanları da, çocuk beslenmesinde bebeklik döneminden büyüme çağına kadar çorba çeşitlerini mutlaka önermektedir. Çünkü, besleyici değeri yüksek birbirinden farklı malzemelerle hazırlanan çorbalar hem sağlıklı hem de leziz bir beslenme kaynağı.