MUTFAKTA BİR PARTİ

1.SAHNE: Yogi... Şu bizim sevimli ayı. Yogi o gün çok mutlu uyanmıştı. Şöyle bir esnedi. Bugün onun için çok özel bir gündü. – Yaşasın, yaşasın! Bugün benim doğum günüm! Bugün çok mutluyum, dedi.

2.SAHNE: Yogi, lavaboya gitti. Elini yüzünü yıkadı. Daha sonra annesinin hazırladığı kahvaltıyı yapmak için mutfağa gitti.

3.SAHNE: - Günaydın yogi.
- Günaydın anneciğim günaydın! Biliyor musun bugün ben çok mutluyum dedi. Annesi günaydın demiştim demişti ama Yogi’ye neden çok mutlu olduğunu sormamıştı bile. Yoksa onu duymamış mıydı?

4.SAHNE: Daha sonra annesinin onun için hazırladığı kahvaltıyı afiyetle yedi. Yogi: “Eline sağlık anneciğim, omlet harikaydı” diyerek hemen odasına gitti.

5.SAHNE: Odasına girdi. Yatağının üzerine oturdu ve kafasını ellerinin arasına alıp düşünmeye başladı. – Bugün benim doğum günüm! Ama annem bile hatırlamadı. En mutlu günümde unutuldum. Artık kimse hatırlamaz! diyerek içini çekti. Yogi bunları düşündükten sonra uykusu geldi ve oracıkta uykuya dalmıştı.

6.SAHNE: Yogi beş dakika sonra uyandı. Çok susamıştı. Mutfağa gitti, mutfak karanlıktı. Hiç kimse yoktu. İçeriye adımını atmasıyla birlikte, mutfağın ışığı yandı. O da neydi? “iyi ki doğdun Yogi, İyi ki doğdun Yogi! Mutlu yıllar sana” diye sesler çıktı. Sesler mutfaktaki eşyalardandı. Evet, evet mutfaktaki tava, tencere, cezve ne varsa hepsi bir ağızdan Yogi’nin doğum gününü kutluyorlardı. Yogi: “olamaz böyle bir şey! Bizim mutfak eşyalarımız konuşuyor! Yaşasın, yaşasın! Demek ki onlar doğum günümü unutmadılar” dedi.
Oradan bir ses geldi, fırın konuşmaya başladı. “Bak Yogi senin için bir pasta yaptım.” Tabaklar ve bardaklarda : “bak bizde senin için bir eğlence hazırladık. Kaşık ve çatal bize vurdukça ne güzel sesler çıkarıyoruz.”Kapıdan gıcır diye bir ses geldi. Kapı yavaşça açıldı. Evin küçük kedisi mırnav : “olamaz, olamaz yoksa Yogi’nin partisine geç mi kaldım, anca gelebildim ” dedi.Yogi şaşkınlık içerisinde etrafına bakıyordu. Ama yogi çok mutlu olmuştu.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/okul-oncesi-etkinlikler/56026-mutfakta-bir-parti.html#post114227
Yogi: “ama ne yazık ki ailemden kimse doğum günümü hatırlamadı!”diyerek söylendi. Sonra bir kapı sesi duydu. Kapı yavaşça açıldı. Yogi kapının sesiyle birden uyandı ve etrafına baktı. Gördüklerinin hepsinin bir rüya olduğunu anladı.

7.SAHNE: Bir ses duydu : “Yogi oğlum uyan artık içeride herkes seni bekliyor” dedi ve “üzerine yeni aldığımız kıyafetlerini giy ve içeriye gel oğlum” dedi. Yogi biraz şaşkın yatağından kalktı. Kıyafetlerini giydi. Annesinin çağırdığı yere doğru gitti. İçeri girdiğinde , ailesi hep bir ağızdan “İyi doğdun Yogi, İyi doğdun Yogi,mutlu yıllar sana” diye Yogi’nin doğum gününü kutladılar.

8.SAHNE: Yogi birden olduğu yerde sıçradı. Çok mutluydu.
- Yuppi! Gördüklerimi hepsi rüyaymış. Annemler doğum günümü unutmamış. Benim en mutlu günümde benim için parti hazırlamışlar.

9.SAHNE : Yaşasın, yaşasın!dedi. ailesine dönerek gördüğü rüyayı anlattı ve sonrada onun için hazırlanan doğum gününü ailesiyle birlikte eğlenceli bir partiyle mutlu bir şekilde geçirdi.