Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    **NUR** Beyza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Konya, Turkey
    Mesajlar
    4,214
    Tecrübe Puanı
    100

    Özlemle anıyoruz




    Özlemle anıyoruz

    Ulu önderimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 68. yıldönümünde anılıyor. Askerliğinden Devlet Adamlığına, Aydınlanmacı icraatlarından Barışçıl Politikalarına her yönüyle örnek ve Dünya'nın alkışladığı bir lider olan Atatürk, 10 Kasım 1938 saat 09.05'te Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yummuştu.
    Atamız'ın aziz hatırası önünde saygı ve sadakatle eğiliyor, ilkeleri doğrultusunda yürüyeceğimize dair sözümüzü tutacağımızı hatırlatıyoruz.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/mustafa-kemal-ataturk/7968-ozlemle-aniyoruz.html#post12276
    Çünkü Atatürk der ki;
    "Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yükseltmeyi düşünürken, sadece gösteriş için, herhangi bir yarışmada, kazanmak emeliyle, bir spor çizmezler. Esas olan, bütün, her yaştaki Türkler için beden eğitimi sağlamaktadır."
    Atatürk'ün ölümü üzerine Fransa'da yayınlanan dönemin en ünlü günlük spor gazetesi L'Auto'daki makalede ise şu satırlar yer almıştır:
    ".....Dünyada ilk defa beden eğitimini zorunlu kılan devlet adamıydı. Söylev ve kağıt üzerinde kalmayan icraatlarıyla, stadyumlar ve spor tesisleri yaptırdı. Döneminde Türkiye'de spor gittikçe artan önem ve değer kazandı."

    Ve son olarak; sporcu, spor yöneticisi, spor gazetecisi ve sporseverlerimizin, Atatürk'ün hedeflediği "Zeki, çevik, ahlaklı" çizgisinden hiç sapmamasını, Atatürk'ü sahiplenmeyi değil Atatürk'e yakışmayı hedeflemesini dileriz.
    Huzur içinde yat Atam..

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Özlemle anıyoruz

    Bugün 10 kasım. Yurdumuzun kurturıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atutük'ün aramızdan ayrılış yıldönümü. Bu hüzünlü günde Atamızı saygıyla anıyorum.


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.