Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    KöLeKRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Eylül 2006
    Yer
    Türkiye
    Mesajlar
    759
    Tecrübe Puanı
    27

    Standart Gerçek Türk Milliyetcisi Atatürk Idi

    Mustafa kemal 5. Orduda Arap ırkından olan askerlere daha özel muamele yapıldığını ve Anadolu çocuklarından daha üstün tutulduklarını gördükçe müteessir oluyordu. Osmanlılığın telkin ettiği bu aşağılık duygudan ne zaman kurtulacağız diyordu. Aynı ıstırabı bende duyuyordum. Yafa da Mustafa Kemal in bölüğünde alaydan yetişmiş Makedonya Türkleri nden yaşlı bir yüzbaşı vardı. Yüzbaşı Anadolulu kıta çavuşlarına karşı şiddetli davranıyor, yeni erlere karşı ise lüzumundan fazla müsamaha gösteriyordu. Onların azarlanmasına, hırpalanmasına gönlü razı olmuyordu. Mustafa Kemal, başından geçen bir olayı şöyle anlattı:

    -"Bir gün Makedonyalı yüzbaşı, kıta çavuşlarından birini bölük kumandanlığı odasına çağırdı. Müfit ile ben de orada idik. Çavuş sağlam yapılı ve yakışıklı bir Türk delikanlısı idi. Yüzbaşı gencin onurunu kıracak şekilde azarlamaya başladı. Daha ziyade mensup olduğu ırka hücum ediyordu. -Sen, diyordu, nasıl olurda necip Arap kavmine mensup peygamber efendimizin mübarek soyundan gelen bu çocuklara sert davranır, ağır sözler söylersin Kendini iyi bil, sen onların ayağına su bile dökemezsin. Gibi gittikçe manasızlaşan sözlerle hakaret ediyordu. Sesi yükseldikçe yükseliyordu. Çavuşun yüzündeki ifadeye baktım. Önce bir babaya duyulan saygının samimiyeti okunan çizgiler sertleşmeye, içten gelen bir isyanın ateşleri gözlerinden okunmaya başladı, fakat gerçek itaatin sembolü olan Türk askeri gibi iç duygularını gemlemeye çalıştı. Göz pınarlarından tanelenen yaşlar yanaklarından döküldü. Dayanamadım. - Yüzbaşı efendi susunuz! diye bağırdım, birden şaşırdı, sözlerin bizden onay görmesini beklediği anlaşılıyordu. - Yoksa fena bir şey mi söyledim -Evet, çok fena hareket ettiniz, buna hakkınız yok, bu erlerin bağlı bulunduğu Arap kavmi birçok bakımdan necip olabilir, fakat senin de benim de, Müfid in de ve çavuşun da mensup olduğumuz kavmin de büyük ve asil bir millet olduğu asla inkar edilemez bir gerçektir. Yüzbaşı başını önüne eğdi, utanmıştı.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/mustafa-kemal-ataturk/4214-gercek-turk-milliyetcisi-ataturk-idi.html#post5976

    Çok yıllar sonra, bir gün Ankara da beni de şahit göstererek anlattığı bu hakiki olay karşısında görüşü şu idi: Bu ve buna benzer hadiseler, Türk aydınlarının kendi kendisini bilmemesinden ve başka milletlerde şu veya bu sebeple üstünlük olduğunu sanarak, kendini onlardan aşağı görmesinden doğmaktadır. Bu yanlış görüşe son vermek için Türklüğümüzü bütün asaleti ve tarihi ile tanımak ve tanıtmak şarttır. Mustafa Kemal in, Türk Tarih Kurumu nu kurmasının en büyük nedeni bu asil düşüncede aranmalıdır. Türk Milleti nin asaletine, büyüklüğüne bütün Türklerin inanmasını ve bunu iftiharla savunmasını hayatı boyunca amaç edinmiştir. Milletine: -"Ne mutlu Türküm diyene! Hitabıyla seslendiği zaman, buna bütün mevcudiyeti ve samimiyeti ile inanmıştı.

    Avrupanın bazı gaflete düşmüş Türklere bile kendilerini barbar kabul ettirdiği, olağanüstü abartılı Amerikan flimleri ile çocuklarımızı kendilerine hayran bıraktıkları şu günlerde Türklüğün unutulmuş yüksek vasfının hatırlatılması amacı ile hepimizin elbirliği ile çalışması en büyük hedefimizdir olmalıdır!!!

    Atatürkümüze,atalarımıza ve asil tarihimize layık olmamız dileği ile ''Ne mutlu Türküm diyene!''herkeze saygılar....

  2. #2

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Standart --->: Gerçek Türk Milliyetcisi Atatürk Idi

    eline sağlık adamım...

Benzer Konular

  1. Atatürk ve Türk Kadını....
    By hw414 in forum Mustafa Kemal Atatürk
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27.Haziran.2008, 21:12
  2. Atatürk Ve Türk Dil Kurumu
    By Mustafa Uyar in forum Lise Edebiyat Dersi
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 01.Haziran.2008, 13:26
  3. Atatürk ve Türk Dili
    By soleil in forum Mustafa Kemal Atatürk
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 15.Nisan.2008, 14:47
  4. Atatürk'ün Türk,Türk Milleti ve Dili Hakkında Söyledikleri
    By Mustafa Uyar in forum Mustafa Kemal Atatürk
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.Ekim.2007, 21:59
  5. Atatürk ve Türk Kadını
    By vergun in forum Mustafa Kemal Atatürk
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12.Kasım.2006, 17:31

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.