Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    **NUR** Beyza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Konya, Turkey
    Mesajlar
    4,214
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart MSN Messenger Püf Noktalari !

    MSN Messenger Püf Noktalari !
    Microsoft, bazi kisilerin açilir iletisim kutularinda istenmeyen iletiler göndermek için Windows'da Messenger Service'i kullandiklarina iliskin raporlari incelemistir. Iletiler sinir bozucu olmasina karsilik güvenlik riski olusturmamaktadir. Bu iletileri göndermek için kullanilan Messenger hizmeti, ag yöneticilerinin kullanicilara hizmet kesintilerini, sunucu bakimlarini vb. bildirmek için kullandigi basit bir metin tabanli çok noktaya yayin hizmetidir. Messenger Service, MSN Messenger veya Windows Messenger gibi bir anlik ileti hizmeti degildir.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/msn-icq-yahoo-messenger-skype/24153-msn-messenger-puf-noktalari.html#post46040


    Iletisim kutusunu Tamam dügmesini veya iletisim kutusunun sag üst kösesindeki Kapat dügmesini tiklatarak kapatabilirsiniz. Ev kullanimi için hazirlanmis Internet güvenlik duvari ürünlerinin hemen hemen tümü bu iletileri engelleyebilir. Windows XP müsterileri, bu iletileri engellemek için Internet Baglantisi Güvenlik Duvari'ni etkinlestirebilirler.


    Virüsler

    Bilgisayar virüsleri çesitli yollarla yayilabilir: E-posta iletileri ile, disketlerle ve artan bir sekilde MSN Messenger gibi ileti gönderme uygulamalari ile.

    Hello.exe Worm virüsü, MSN Messenger ile gönderilebilen virüslere örnektir:


    "i have a file for u. its real funny" ("senin için bir dosyam var. çok komik") benzeri bir ileti alabilirsiniz ve Hello.exe adli dosyayi kabul etmeniz istenebilir.



    Kendinizi Hello.exe ve buna benzer diger virüs türlerinden nasil korumalisiniz:

    Dosyayi kabul etmeden önce kimin gönderdigini ve ne tür bir dosya oldugunu bilmeniz gerekir.
    Virüs tasimadiklarindan emin olmak için tüm aktarilan dosyalari anti-virüs yazilimi ile tarayin.
    Anti-virüs yaziliminizin güncel oldugundan emin olun. Anti-virüs yaziliminizin üreticisinin Web sitesini ziyaret edin veya telefonla arayarak ek bilgi alin.
    Sabit sürücülerinizdeki verileri düzenli olarak yedekleyin.
    Virüsler hakkinda daha fazla bilgi için McAfee veya Norton Web sitesini ziyaret edin.

    Baglanma

    Hem AOL hem de baska bir çevirmeli ag baglantisi kurduysaniz, AOL'ye bagli olsaniz bile MSN Messenger AOL olmayan çevirmeli ag baglantinizi kullanmaya çalisabilir. Bu durumda, ikinci çevirmeli ag baglantisi iletisim kutusunu iptal ettiginizde MSN Messenger, AOL çevirmeli ag baglantinizi kullanarak Internet'e baglanir.

    Güvenlik Duvarlari

    Güvenlik duvari arkasindaki bir yerel agda (örnegin, sirket aginda) çalisiyorsaniz, bilgisayarinizdan telefon görüsmesi yapamayabilir ya da güvenlik duvarinin disindaki bir kimseye dosya gönderemeyebilirsiniz.

    Mobile

    MSN Mobile hesabinizi MSN Mobile Kullanici ve Aygit Bilgileri sayfasindaki Hesabi devre disi birak onay kutusunu tiklatarak devre disi birakip MSN Messenger'a geri dönerseniz, MSN Mobile hesabiniz hala etkin görünür. MSN Messenger oturumunuzu kapatip yeniden açarsaniz, MSN Mobile hesabiniz devre disi olarak görünür.

    Bazi tasinabilir aygitlar uluslararasi karakterler içeren iletileri görüntüleyemeyebilir. Daha fazla bilgi için tasinabilir aygit servis saglayiciniza basvurun.

    Ses

    MSN Messenger ile bilgisayardan bilgisayara ve bilgisayardan telefona iletisimde en iyi ses teknolojisini size sunmak için bazi teknik gelistirmeler yaptik. Dolayisiyla, bu özellikleri içeren Messenger 4.5 veya sonraki sürümünü kullanabilmeniz için asagidaki kosullarin saglanmasi gerekir:

    Bir güvenlik duvarinin arkasinda olmalisiniz ya da

    Bir Evrensel Tak ve Kullan (UPnP) güvenlik duvari arkasinda olmalisiniz ya da

    Bir UPnP etkin Ag Adresi Çeviri (NAT) aygiti kullaniyor olmalisiniz

    Bir güvenlik duvari arkasinda olup olmadiginiz veya güvenlik duvarinin türü hakkinda sorulariniz olursa, ISS'nize veya sirketinizin yardim masasina basvurun.

    Ag yapilandirmasi hakkinda daha fazla bilgi için, lütfen burayi tiklatin.

    Ses Ayarlama sihirbazinda, "Aranacak aygiti seç" ekranindan, "Oyun Uyumlu Aygitlar" seçenegini seçip sonra Ileri'yi tiklatirsaniz, kullanmaya çalistiginiz ses aygitinin yari çift yönlü oldugunu belirten bir hata iletisi alirsiniz. Genelde bu, dogru olmayacaktir; bunun yerine baska bir aygit seçin.

    Dosya Aktarimi

    Internet baglantisini paylasimli kullaniyorsaniz, MSN Messenger'i kullanarak dosya gönderemezsiniz. Dosya alabilirsiniz ancak, gönderemezsiniz.

    Ilgili Kisi Ekleme

    Hotmail MSN Messenger hesabina son zamanlarda kaydolan kisiler, hesaplari olusturulduktan sonra birkaç gün süresince ad ve soyadlari ile arandiklarinda bulunamayabilirler.

    Anlik ileti gönderme ve alma ve bildirimler

    Bazi URL'ler siz yazdiginizda etkin olarak görünürler, ancak gönderildikten sonra etkin olmayan hale gelirler. Etkin bir URL göndermek için, "http" bölümü de dahil olmak üzere tam adresi yazin, örnegin, "http://www.msn.com/". "file://" ile baslayan URL'ler anlik ileti penceresinde köprü olarak kabul edilmez.

    Tarayicilar ve isletim sistemleri

    Bilgisayarinizda Microsoft® Windows® 95 ile Internet Explorer'in hiç bir sürümü olmadan Netscape Navigator sürüm 4.0 yüklüyse, davetlerdeki köprüler metin olarak görüntülenir ve tiklatilamaz. Bu kosullarda davetleri kabul veya reddetmek için, davette belirtilen klavye kisayollarini kullanin.

    Bilgisayarinizda Microsoft® Windows® 2000 kuruluysa ve yapilandirilmis bir Çevirmeli Ag baglantiniz var ancak etkin degilse, MSN Messenger, oturum açtiginizda çevirmeli Internet baglantinizi baslatmaz.

    MSN Hotmail® e-postaniza erisebilmeniz için, tarayicinizdaki komut dizisi destegini etkinlestirmeniz gerekir. Microsoft® Internet Explorer'da, bunu Internet Seçenekleri iletisim kutusundaki Güvenlik sekmesinde yapabilirsiniz; Netscape Navigator'da, sürüm 4.0'in Preferences iletisim kutusundaki komut dizisi destegini etkinlestirebilirsiniz.

    Internet Explorer 4.0 veya daha yeni bir sürümü yüklü degilse, adinizin yaninda "Disarida" görünmesi için geçmesi gereken araligi MSN Messenger içinden belirleyemezsiniz. Disarida ayarini, MSN Messenger Seçenekler iletisim kutusuna ___ dakika etkin olmazsam beni "Disarida" göster seçenegine bir sayi girerek degil, yalnizca Windows Görüntü Özellikleri iletisim kutusundaki ekran koruyucu Bekleme süresini degistirerek degistirebilirsiniz.

    MSN Messenger'in Sekmeler, Sohbet ve Telefon Görüsmeleri gibi çesitli özellikleri Microsoft® Internet Explorer'i kullanir. Internet Explorer'in Dosya menüsünden Çevrimdisi Çalis'i seçerseniz bu özellikler düzgün çalismaz.

    Windows 2000, Windows XP ve Windows NT 4.0 ile çalisan bilgisayarlara en yeni MSN Messenger sürümünü yüklemek için, uygun izinlerinizin olmasi gerekir. NT tabanli isletim sistemlerinde, ilgili bilgisayarda Yönetici olmaniz gerekir. Bilgisayarinizda hangi izinlere sahip oldugunuzdan emin degilseniz, lütfen sistem yöneticinize basvurun.

    Diger

    MSN Messenger'in son sürümüne yükseltme yapmalari istenen Windows 2000 isletim sistemi kullanicilari bir kimlik dogrulama hata iletisiyle karsilasabilir. Bu sorun hakkinda bilgimiz var ve çözüm üzerinde çalismaktayiz. Bu hata iletisini görürseniz, lütfen Iptal'i tiklatin ve sonra Web sitesinden MSN Messenger'in en son sürümünü yükleyiniz

    Bir Microsoft NetMeeting® oturumu açmak için Microsoft NetMeeting 2.1 veya daha yeni bir sürümü gerekir; bunu yükleyiniz

    Hatasiz olarak çevrimiçi toplanti daveti yapabilmek veya oyun oynayabilmek için, her iki tarafin bilgisayarinda bu uygulamalarin ayni sürümünün yüklü olmasi gerekir. Örnegin, NetMeeting sürüm 2.1'e sahipseniz ve Can'i çevrimiçi toplantiya çagiriyorsaniz, Can'in bilgisayarinda da NetMeeting'in 2.1 sürümü yüklü olmalidir.

    MSN Messenger'i Windows XP üzerinde çalistiran bir kisi, sizi Uzaktan Yardim hizmetini baslatmaya davet ederse, o kisinin adi davet veya iletisim kutusu pencerelerinde görünmeyebilir.

    Isletim sisteminizi Windows 2000'den Windows XP'ye yükselttikten sonra Uzaktan Yardim kullaniminda sorunlarla karsilasiyorsaniz, Windows Messenger'in 4.7 sürümünü yüklemeniz gerekir. Windows Messenger sürüm 4.7'yi yükleyiniz

    ICS/NAT kullanarak Internet Baglantisi Paylasimi

    MSN Messenger'in sesli görüsme veya dosya aktarimi gibi bazi genisletilmis özellikleri, Internet Baglantisi Paylasimi yazilimi ve donaniminin (genellikle NAT olarak adlandirilir) arkasinda simdilik çalismayabilir. Oturum açma, anlik ileti gönderip alma ve e-posta denetleme gibi temel islevselliklerin ise etkilenmemesi gerekir.

    Hem sizin hem de görüstügünüz kisinin bilgisayarinda Windows XP ICS NAT yüklüyse, dosya aktarimi ve sesli veya görüntülü görüsmeler yapamazsiniz. MSN Messenger, bu NAT türünü Evrensel Tak ve Kullan (UPnP) NAT'si olarak algilayamaz.

    Internet'e dogrudan bagli bir XP ICS makinesinde lütfen asagidakileri uygulayin:

    Baslat -> Ayarlar -> Denetim Masasi'ni tiklatin

    Ag Baglantilari'ni çift tiklatin

    Paylasilan ag baglantisi üzerinde sag tiklatip Özellikler'i seçin

    Gelismis sekmesini tiklatin

    Diger ag kullanicilari, paylasilan Internet baglantisini denetlesin ve devre disi birakabilsin onay kutusunu isaretleyin

    Ayarlari kaydetmek için Tamam'i tiklatin

    Çok Dilde Kullanici Arabirimi (MUI) Destegi

    Windows 2000 Çok Dilde Kullanici Arabirimi kullanicilari için: MSN Messenger sürüm 5.0 için Çok Dilde Kullanici Arabirimi Paketi çikmistir. Karsidan yükleyiniz

    Windows XP Çok Dilde Kullanici Arabirimi kullanicilari için: MSN Messenger sürüm 5.0 için Çok Dilde Kullanici Arabirimi Paketi çikmistir. Karsidan yükleyiniz..

    Bu paket, yalnizca MSN Messenger'in en son sürümüyle çalisir. Lütfen bu Çok Dilde Kullanici Arabirimi (MUI) paketini kurmadan önce MSN Messenger'in en son sürümünü buradan yükleyin.


    http://www.forumreform.com/forum/sho...6041#post46041
    Konu Beyza tarafından (30.Mayıs.2007 Saat 11:03 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Messenger Plus! 3.60 YENİ
    By Mustafa Uyar in forum Msn , Icq ,Yahoo messenger,Skype
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 05.Aralık.2007, 01:01
  2. Messenger Live All in One
    By Mustafa Uyar in forum Msn , Icq ,Yahoo messenger,Skype
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 21.Mart.2007, 22:52
  3. (MSN) Windows Live Messenger - Live Messenger - Windows Messenger Sürümleri
    By Mustafa Uyar in forum Msn , Icq ,Yahoo messenger,Skype
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.Mart.2007, 23:03
  4. msn messenger 7.5
    By Mustafa Uyar in forum Msn , Icq ,Yahoo messenger,Skype
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.Mart.2007, 19:12
  5. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 28.Ekim.2006, 17:30

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.