Çok fonksiyonlu seccade icat edildi! Faslı bir genç namaz kılanlara rahatlık veren ve huşu içerisinde namaz kılmayı sağlayan çok özellikli bir seccade icat etti. Peki bu seccadeyi özellikli kılan ne? İşte cevabı:



Faslı bir genç namaz kılanlara rahatlık verecek çok özellikli bir seccade geliştirdi. Seccadenin mucidi Fas Gençlik ve Bilinçlendirme Derneğine göre “yaşlılarla sırt ağrısı çekenlerin sırtını rahatlıkla ve doktorların tavsiye ettiği gibi sağlıklı bir şekilde yaslayabileceği dayanak sayesinde sırtın düzgün ve sağlıklı kalması sağlanacak.”
Seccadede kullanılan kumaş tıbbi ve hava geçirmez olması sayesinde yerin ya da camideki sıcaklığın derecesi ne olursa olsun ılıman bir sıcaklık sağlıyor, üstündeki termometre sayesinde camideki sıcaklık ve nem oranını gösteriyor, ayrıca kıbleyi işaret eden bir pusula ve namaz vakitlerini gösteren bir saat bulunuyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/50302-cok-fonksiyonlu-seccade-icat-edildi.html#post102322

Konuyla ilgili timeturk.com'a konuşan Faslı mucit Yusuf Ayet Ali seccadede aynı zamanda tüm Kur’an-ı Kerim sürelerinin kayıtlı olduğunu, camide namaz kılmak için bekleyen ya da evinde Kur’an’dan herhangi bir sure dinlemek isteyenlere başka bir kayıt cihazına ihtiyaç duymadan dinleyebileceklerini söyledi.

Seccadenin tüm tasarım ve ticari haklarını elinde bulunduran derneğin seccadenin patentini alıp ürünü ticari bir marka haline getirmek istemediğini dile getiren Ali, Derneğin seccadenin daha geniş bir çevrede kullanılması için önümüzdeki günlerde yapımında kullanılan malzemelerin listesini yayınlayacağını söyledi.
Derneğin sözcüsüne göre seccade mucitlerince alınan bu kararla seccadenin yeryüzündeki tüm müslümanlar bu seccadeyi üretip istifade etme imkânı elde edecek.
BAŞKA İCATLARI DA VAR

Seccadenin mucidi Yusuf Ayet Ali daha öncede bilgisayara monte edilen ve kızılötesi ışınlar ve telsiz dalgalarıyla devreye giren ve mausun çalışma sistemine benzer bir sistemle çalışan üç anahtarlı bir cihaz geliştirmişti.

Bu cihaz sayesinde yarı felçli ya da ellerini rahat hareket ettiremeyenlere bilgisayar programlarına ulaşma, yazı yazma,yazılan yazıları tashih edip basabilme ve internette sörf yapma imkanı sağlıyor.

Sağır insanlar için de bir alet icat eden Ali kapı ziline monte edilecek bir cihaz sayesinde kapıya gelenin kim olduğunu titreşim ve parıltı gönderdererek haber veriyor.

Belki de trafik lambaları cihazı onun en önemli icadıdır. Trafik lambalarının üstüne konan küçük bir cihaz lambada yanan ışığın türüyle ilgili işaretler gönderirken aracın direksiyonuna monte edilmiş başka bir cihaz bu işareti alıyor böylece çok zor hava koşullarında ve trafiğin yoğun olduğu durumlarda bile kazaların önüne geçilebiliyor.

Faslı genç birkaç ay önce de geliştirdiği pantolon kemerine monte edilen ve güneş enerjisi sayesinde cep telefonunu şarj edebilen bir cihazla ödül kazanmıştı.