Salaklık Kendi Kendinin Pazarlamacısıdı r. Çenesini Tutmayı Öğrenemeyen İnsanlar Tarihi Salaklıklara İmza Attılar... Geleceğe Damga Vuran Buluşlar İçin Öyle Salakça Kehanetlerde Bulundular Ki Sormayın! İşte Tarihin En Salakça Kehanetleri; Başka İcat Olmaz!: Abd Patent Dairesi Müdürü Charles Duell, 1899 Yılında: "İcat Edilebilecek Her Şey İcat Edilmiştir" Dedi.
Elektrik Tarih Olacak: Oxford Profesörü Erasmus Wilson 1878 Yılında; "Bu Yılki Paris Fuarı Bittiğinde 'Elektrik Işığı' Da Onunla Birlikte Bitecek Ve Bir Daha Sözü Edilmeyecek" Dedi.

Otomobil Satılmaz: Literary Digest Dergisi, 1899 Yılında; "Otomobilin Elbette Bisiklet Kadar Yaygın Kullanımı Olmayacak" Tespitini Yaptı.
Telefon Çok Kusurlu: 1876'da Yeni Teknolojiyi Reddeden Western Union Yöneticisi: "Bu Telefon Denen Şeyin Bir İletişim Aracı Olarak Düşünülmesi İçin Çok Fazla Kusuru Var. Bu Alet Hiç İşimize Yaramaz" Dedi.

Mikroplar Saçma Teori: Fransız Fizyoloji Profesörü Pierre Pachet, 1872 Yılında; "Louis Pasteur'ün Mikroplar Teorisi Saçma Sapan Bir Kurmaca" Dedi.

Uçak İmkansız: İngiliz Kraliyet Cemiyeti Başkanı Lord Kelvin, 1895 Yılında;"Havadan Uçan Ağır Makineler Yapmak İmkansızdır" Dedi. -Fransız Har Okulu'nda Askeri Strateji Dersi Veren Mareşal Ferdinan Foch; I.Dünya Savaşı'ndan Önceki Günlerde; "Uçaklar İlginç Oyuncaklar Ama Hiç Bir Askeri Değerleri Yok" Dedi.

Sesli Sinema Saçmalık: Warren Bros Stüdyolarının Yöneticisi H.M.Warner 1927 Yılında Sesli Film Teknolojisini Reddedip; "Oyuncuların Konuşmalarını Kim Dinlemek İster Ki?" Dedi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/48323-en-ucuk-kehanetler.html#post98315


Radyoyu Kim Ne Yapsın: Radyonun Öncüsü David Sarnoff'un İş Ortağı 1920'lerde Neden Sarnoff'un Radyosuna Destek Vermediğini Şöyle Açıklıyordu: "Telsiz Müzik Kutusunun Hayal Edilebilecek Hiç Bir Ticari Değeri Yok. Belirli Bir Kişiye Gönderilmemiş Bir Mesaj İçin Kim Para Öder Ki?"

Televizyon Mümkün Değil: Mühendis Lee Deforest, 1926 Yılında Şu Kehanette Bulundu; "Televizyon, Teorik Ve Teknik Olarak Mümkün Olsa Da Ticari Ve Mali Açıdan İmkansızdır."



Kimse Evine Bilgisayar Almaz: Ibm Yöneticisi Thomat Watson 1943 Yılında; "Dünyada Belki Beş Bilgisayarlık Bir Pazar Ancak Var" Dedi. -Popüler Mechanics Dergisi İse "Gelecekte Bilgisayarlar 1.5 Tondan Daha Ağır Olmayacak" Kehanetinde Bulundu. -Digital Equeipment Corporation'ın Kurucusu Olsen İse 1977 Yılında Şöyle Diyor: "İnsanların Evlerine Bilgisayar Almak İstemeleri İçin Hiç Bir Sebep Yok"