Modern dünya sonunda bunu da gördü. Modernliğin kalesi Fransa'nın bir köyünde mezarlıkta yer kalmayınca belediye ölmeyi yasakladı. Ölenleri de ağır cezalarla tehdit etti. "Bu kadarına da pes.. Bari öbür dünyada rahat bırakın" diyoruz...
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/46292-belediye-karariyla-olum-yasaklanir-mi.html#post94257


Fransa'nın güneybatısında bulunan 260 nüfuslu küçük bir köy olan Sarpourenx'un belediye başkanı, köyün sakinlerine "Ölmeyin, ölenler sertçe cezalandırılacak" tehdidinde bulundu.
Belediye başkanı Gerard Lalanne, "mezarlıkta yer kalmadığı için Sarpourenx'da gömülmek isteyenlerin "ölmelerinin yasaklandığını" açıkladı. Lalanne, "Yasaya uyulmaması durumunda suçlular sert bir biçimde cezalandırılacak" derken, konunun ciddiyetine ilişkin olarak da, "Bu bazıları için komik birşey olabilir ama benim için değil" yorumunu yapmakla yetindi.
Lalanne kararının gerekçesini ise şöyle açıkladı: "İdare mahkemesinin yandaki özel arazinin mezarlığa dahil edilmesini haksız bulması üzerine böyle yasaklayıcı bir karar almak zorunda kaldım. Olumlu bir çözüm bulamadığım için de üzgünüm." Geçen Çarşamba 70 yaşına basan Lalanne, bu ay yapılacak yerel seçimlerde yedinci kez başkanlığı elde etmeye çalışacak.