Kapılar ne içindir?


Sevdiklerinizi içeri almak için, asla gitmesinler diye kilitlemek için. Bazılarını zamansız bir yerlere gidişlerini görüp arkalarından bakmak için yada heyecanla beklenen haberleri karşılamak için...Bunlardan en az birini yaşamış olduğunuzu düşünüyorum. En az bir kez sevdiğinizi içeri aldığınızı, en az bir kez gitmesinler diye ağlarken geçip gidişlerini izlediğinizi.



Çoğu zaman bana Feng Shui ' nin ne kadar gerekli bir şey olduğunu soruyorlar. O zaman onlara evlerindeki en sevdikleri eşyaları sorarım. Sonra onları atmalarını yada başkasına vermelerini hayal etmelerini öneririm. İkincil sevdiklerini ve üçüncül sevdiklerini de atmalarını. Sonra sevgilerinden yoksun mekanlarında ne hissettiklerini konuşuruz. Mutlu olup olamayacakları nı, yada koşup şimdi eşyalarını atmışken ne almak istediklerini. İşte o zaman bağımlılıklarımız ile yüzleştiğimiz ve eşyalarımızın bize verdiği mutluluk ile titreştiğimiz andır.

Hepimiz varlığımızı güven altına almaya ve bu sürecin mutluluk ile dolu geçmesini sağlamaya özel çaba harcarız. Çoğu zaman görünmeyen yada bazen başkaları tarafından üstlenilmiş bir çabadır bu . Ama yine de bir şeyler edinmenin, kendimizi hatırlatacak ve adeta burada, bu gezegende ya da bu evde olmamızı garantileyecek bir şeyler satın almanın ve sahip olmanın kolay yollarını ararız. Şimdi bile , bu yazıyı okurken, şöyle bilgisayarınızı n etrafına bir bakın. Tek başına bilgisayarınızı n size yetmemiş olduğunu ve sevimli zaman dilimleri yaşama arzusu ile belki kafasını monitöre uzatmış bir minik ördek heykelciği yada hediye edilmiş minik bir kaktüsü yanınıza yerleştirdiğinizi göreceksiniz.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/4514-benim-kapilarim.html#post6550

Siz de en sevdiğiniz eşyalarınızı, birlikte çektirdiğiniz resimlerinizi, özenle seçtiğiniz akvaryum balıklarınızı, çok severek aldığınız ve eskimesine rağmen atamadığınız sizi sıcacık tutan hırkanızı ya da en sevdiğiniz arkadaşınızın hayatınızda olmadığını düşünün. "Birşey"'sizlik hissinin özellikle onlara sahip olduktan sonra nasılda insanın içini yaktığını göreceksiniz.

Feng Shui boşa mı diyorlar ? Hatta çok gerekli mi ? Yapmasak olmaz mı ?...
Her ne yaparsanız yapın , kendiniz ve bu mutluluğa katılmasını istediğiniz sevdikleriniz için yapacaksınız.

Bugün engelliler derneğindeydim. Eski dostlarım ile konuştum. Yılların nasılda hepimizi kolayca eskittiğini gördüm. Ceplerimiz farklıydı, giysilerimiz farklıydı ama kalplerimiz ve niyetlerimiz aynıydı. Onlar ve yüzlerce soruna rağmen girdikleri mücadele içinde sohbet koyulaşmışken, çokça sorulan Feng Shui gerekli mi sorusunu için için tüm sohbet boyu tekrar tekrar sorup, cevap aradım iç sesimde.



Sonra kalbimden bir şeyler, onların odalarını doğurdu içime. Akşam bastonlarını bir kenara bırakıp, en sevdikleri koltuklarına oturduklarını, en sevdikleri yemeği yemek arzusu ile sofraya oturduklarını, tüm gün ayaklarını acıtan ortezlerini çıkarıp attıklarında ayaklarındaki ferahlamaya en sevdikleri pijamaları ile ortak olduklarını, anahtarlarını kapının kenarına en sevdikleri anahtarlıkları na astıklarını ve her gün aynı sevgiyle ama daha az sorunla güne uyanmak isteyerek en sevdikleri yataklarına yattıklarını gördüm. Her bir objenin sevgi ile yaşadıkları mekanları , Feng Shui ile doldurduğunu gördüm.

Onların da kapılarını sevdiklerine koşarak olmasa da açtıklarını, ve endişe ile ya geri gelmezlerse diye sevdiklerini iş yerlerine her sabah geçirdiklerini düşündüm.

Kapıların ne kadar sayıda duyguya sözcülük ettiğini bilmiyorum. Ama endişeler ve sevgiler ile yıkanan her objenin Feng Shui ' nin demeye çalıştıklarına ortaklık ettiğine her gün daha fazla emin oluyorum.



Eminim. Gerçekten eminim. Hayatın gizemli enerjilerinin, sevgi alışverişlerinin ve red etmeye çalıştığımız bağımlılıklarımızın Feng Shui ' nin ışığı altında ortaya çıktığına eminim. Herkesi korkutanın bu olduğunu biliyorum.

Korkuları , sevgileri ve endişeleri ile yüzleşme cesareti olanlar için ve bu cesareti toplamaya çalışanlar için, her gününüz harika ve şefkat dolu bir enerjinin kollarında geçsin.

Bugün birkez daha Feng Shui ' nin evinizin her köşesine nasılda çoktan sızdığını sevdiklerinizi düşünerek görmeye çalışın. Gözleriniz görmez ise kalplerinize sorun. Harika bir Rüzgar ve Su sesini cevabı ile birlikte duyacaksınız.