Altın oda bulundu -





Naziler’in St Petersburg’dan çaldığı paha biçilmez 'Kehribar Odası'na ait altınlar bulundu.



Naziler’in İkinci Dünya Savaşı'nda St.Petersburg’daki saraydan çaldığı “Kehribar Odası”na ait altınların, Alman hazine avcıları tarafından bulundu. Çek Cumhuriyeti sınırındaki bir yerde bulunduğu ve yaklaşık 20 metre derinde olduğu bildirilen altın odada külçe altınlar ve gümüş olduğu tahmin ediliyor.

Alman hazine avcıları İkinci Dünya Savaşı’nda Naziler’in St.Petersburg’daki bir saraydan çaldığı “Kehribar Odası”na ait altınları bulduklarını iddia etti. Altınlar, Almanya-Çek Cumhuriyeti sınırındaki bir alanda hassas dedektörler yardımıyla tespit edildi. Yerin yaklaşık 20 metre altında olduğu ve yaklaşık 2 ton altın bulunduğu tahmin ediliyor. Orijinal odada tam 6,5 ton altın vardı.

Kazı çalışmalarını yöneten ve İngiliz The Daily Telegraph'a açıklamalarda bulunan Alman Parlamentosu üyesi Heinz-Peter Haustein, toplam 2 ton ağırlığında altın olduğunu ve bir ay içinde çıkaracaklarını söyledi. Haustein, buradan elde edilecek ipuçlarının diğer gizlenmiş hazineler için kendilerine yeni ufuklar açacağını belirtiyor. Belediye başkanının açıklamasına karşın uzman ve mühendisler temkinli. Olası bir bubi tuzağına karşı çok hassas incelemeler yapılıyor.


Yıllardır Naziler'in gizli hazinelerinin peşinde olan Haustein, keşif sonrası aldığı maillerden birinde Hitler’in buraya gömüldüğü iddiasının da olduğunu söyledi.

Şimdi akıllardaki soru ise gerçekten bundan 50 yıl önce Rusya'dan uzun bir yolculuğa çıkan paha biçilmez altınların gerçekten burada olup olmadığı.

1716 yılında Çar Peter'a hediye edilmek üzere yapılan “Kehribar Odası” bir zamanlar dünyanın 8. harikası olarak adlandırılıyordu.




Naziler'in St.Petersburg’dan çaldığı paha biçilmez “Kehribar Odası”na ait altınlar bulundu.



Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/43069-altin-oda-bulundu.html#post90135