Tutsak vekillere büyük destek

Filistinli tutsak vekillerin serbest bırakılması için İHH bünyesinde başlatılan imza kampanyasında bugüne kadar 928 bin 166 imza toplandı. Hedef 1 milyon imza...
Filistinli tutsak vekillerin serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasında bugüne kadar 928 bin 166 imza toplandı. 1 milyon hedefine ulaşılması için geriye sadece 71 bin 834 imza kaldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde başlayan ve pek çok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği imza kampanyasında sona yaklaşıldı. İsrail cezaevlerinde tutuklu bulunan Filistinli vekillerin serbest bırakılması için başlatılan “İmza Kampanyası’nda” bugüne kadar 928 bin 166 imza toplandı.


Hedefin yakalanması için gereken 71 bin 834 adet imzanın da toplanması için ise çalışmalar sürüyor. Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelecek imza formlarıyla bu rakımın çok rahatlıkla elde edileceği belirtildi. Bir milyon imzanın toplanması halinde ise İsrail’e baskı kurmak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında yeni girişimler başlatılacak.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/17457-filistinli-tutsak-vekillere-destek.html#post33543

Bilindiği gibi İsrail cezaevlerinde; 27 milletvekili ile 8 bakan ve bir meclis başkanı “güvenlik tehdidi” oluşturdukları gerekçesiyle hapiste tutuluyorlar. Bunların serbest bırakılması için imza kampanyasına Mart başında start verilmişti. Bir aylık süre içinde hedeflenen rakama nerede ise ulaşılması sevindirici bulundu. Bu durum aynı zamanda Türkiye halkının İsrail zorbalığına gösterdiği tepki olarak algılandı.