Insanlarin en cok neleri gerginlik kaynagi olarak gordugune iliskin
10 ulkede yapilan arastirmada, en buyuk stres kaynaginin is ve
mali durum oldugu orta cikti.




Associated Press (AP) ajansi, uluslararasi arastirma sirketi Ipsos’un destegiyle 10 ulkede, insanlarin en cok neleri kendileri icin gerginlik kaynagi olarak gordugune iliskin kamuoyu arastirmasi yapti.

AP’nin haberine gore; arastirma, Avustralya, Kanada, Fransa, Italya, Almanya, MeksIka, Guney Kore, Ispanya, Ingiltere ve ABD’de 13-26 Kasim gunleri arasinda 1000’er kisiyle yapildi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/10521-en-buyuk-stres-kaynagi-ve-para.html#post16232


En buyuk stres kaynagi olarak is ve mali durumun orta ciktigi arastirmanin sonuclari ulkelere gore soyle:


* Avustralya’da halkin ucte birinden fazlasi (yuzde 35), isi en buyuk stres kaynagi olarak goruyor. Avustralyalilar icin ikinci buyuk stres kaynagi yuzde 27 oranla mali durum, ucuncusu de yuzde 24 oranla aile hayati cikti ve halkin yuzde 77’si gunluk hayatinda sIk sIk ya da zaman zaman stres yasadigini belirtti.


* Kanada’da da halkin yuzde 76’si gunluk hayatinda sIk sIk ya da zaman zaman gerginlik yasadigini soylerken, en buyuk stres kaynagi olarak yuzde 32’si islerini, yuzde 28’i mali durumu gosterdi.


* Fransa’da da katilimcilarin yaklasIk yarisi (yuzde 45), zaman zaman ya da sIk sIk hayatlarinin kontrolleri disina ciktigini hissettigini soyledi. Fransizlar da yuzde 30’ar oranla isi ve maddi durumu en onemli stres kaynaklari olarak gosterdi.