Kuru Ciltler
Yapın....

- Kuru ciltler hassas temizleyicilere ihtiyaç duyar.
-Geceleri yüzünüz için yumuşak, sabun içermeyen likit veya krem temizleyiciler ya da "süper yağlı" temizlik barları (kalıp) tercih edin.
-Sabahları yüzünüze yalnızca sıcak su çarpın.
-Cildiniz ne kadar kuru ise nemlendiriciniz de o kadar su içermelidir.
-Gliserin, hiyalüronik asit ya da dimetikon ile formüle edilmiş bir nemlendirici seçin, bunlar nem kaybını geciktirir, daha fazla kurumayı önler.
-Ayrıca seçeceğiniz nemlendiricinin mutlaka SPF 15 Güneş Koruma Faktörü içermesine de son derece dikkat edin; kuru ciltler iltihaplanmaya karşı diğer cilt tiplerine oranla daha meyillidir.
- Nemlendiricinizi yüzünüz veya vücudunuz henüz nemliyken sürün; böylece nemi "hapsetmiş" olursunuz.
- Yağ bazlı fondötenler, allıklar ve pudralar kullanın.
-Yağ bazlı makyaj ürünlerinin bu özellikleri ambalajları üzerinde hydrating, nourishing, moisturizing gibi kelimelerle vurgulanmıştır. Ayrıca toz allık yerine krem veya krem-toz allıkları seçin, cildinizi daha düzgün gösterir; toz allıklar çizgi ve kırışıklıkları belirginleştirir.

Yapmayın...

- Yüzünüzü sert sabunlarla asla yıkamayın.
- Pütürlü temizleme ürünleri ve sert yüz fırçaları, eldivenleri veya pedler kullanmayın.
- Alkollü toniklerle veya kolonyalı mendilerle cildinizi silmeyin.

Yağlı Ciltler

Yapın....

- Yüzünüzü günde iki kez (sabahları ve yatmadan önce) yağlı ciltler için hazırlanmış yağı absorbe eden yumuşak bir likit ya da jel temizleyici ile temizleyin.
- Suyu çeken ve tutan (humectant) içerikli nemlendiriciler kullanın. Bu tarz nemlendiriciler yağlı parlaklığa neden olmadan suyu ciltte tutar.
- Yağ içermeyen, su bazlı fondötenleri tercih edin. Bir diğer seçenek ise yağı kurutan fondöten ve pudralardır. Bunlar, fazla yağı emerek parlamayı geciktirir. Krem allıklar yerine toz olanları kullanın.
- Yağsız bir güneşten koruyucu kullanın. Yağlı ciltli birçok kişi, içerdikleri yağın sivilceleri tetikleyeceğini düşünerek güneşten koruyucu ürünlerden kaçınırlar. Artık yağ içermeyen koruyucular da var. Bunlar, fazladan yağ birikimi yapmadan cildinizi güneşin zararlarından koruyabilirler.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/64998-cilt-tipinize-uygun-davranin.html#post129102

Yapmayın..

- Yağı kurutmak için sert, deterjan bazlı sabunlar ve alkollü tonikler kullanmayın. Zamanla bu ürünler cildinize zarar verebilir ve zaten fazla aktif olan yağ bezlerinin üretimini teşvik edebilir.
- Kakao yağı, temizleme kremi veya lanolin gibi yağlı içeriği olan "süper yağlı" ürünlerden kaçının.

Karma Ciltler

Yapın......

- Karma ciltler için formüle edilmiş temizleyiciler seçin. Bu ürünler yanaklar gibi kuru bölgeler için nazik; yağlı olan burun, çene gibi bölgelerde serttirler.
- Yapmanız gereken en son şey zaten yağlı olan "T bölge"nizi (alın, burun, çene) daha da yağlı hale getirmektir. Bu yüzden nemlendiriciyi yanaklar gibi yalnızca ihtiyaç duyulan yerlere uygulayın; "T bölgesi"nde kullanmak sivilcelere neden olabilir.

- Eğer göz altı bölgeniz kuru ise hassas ciltler için özel olarak hazırlanmış bir göz kremi kullanın. Göz kremleri, gözleri steril tutmaya ve göz enfeksiyonlarını önlemeye yarayan koruyucular içerir.
- Su bazlı ve yağsız fondötenleri deneyin. Fondöteni uygulamadan önce yanaklarınız gibi kuru bölgelere nemlendirici sürün.

- Yağsız formüle edilmiş bir güneşten koruyucu ürün kullanın.

Yapmayın.....

- Yüzünüzün değişik bölgeleri için farklı temizleyici ve nemlendirici kullanmayın. Bu zaman ve para kaybıdır.