Araştırmalada zeki insanlarda, alkolle bağlantılı sağlık problemleri daha yüksek oranda ortaya çıkıyor.

İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırma, zeki kadınların, erkeklerden daha çok alkolizme yatkın olduğunu da ortaya çıkardı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/41226-zeki-kadinlar-alkol-icmeye-daha-yatkin.html#post87520

İngiltere’de Glasgow Üniversitesi uzmanlarının yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre zeki insanlar, daha karmaşık ve stresli işlerde çalıştıkları için, alkol kullanma alışkanlığı geliştirebiliyorlar.

İngiliz bilim adamları, 1970 yılında ve hepsi de aynı hafta içinde doğan 8710 erkek ve kadın üzerinde inceleme yaptı. Bilim adamları, incelediği bu kişilerin 10 yaşındaki zihinsel yeteneklerini gözlem altına aldı. 10 yaşlarında zihinsel yeteneği daha üstün olan çocukların, 30’lu yaşlara eriştiklerinde alkol sorunu yaşamaya daha yatkın oldukları ortaya çıktı. Araştırmacılar, kadınlardaki durumun erkeklerden daha ilginç olduğuna dikkat çektiler. Çünkü zeki kadınlarda alkol kullanmaya yatkınlık oranı, erkeklere göre daha yüksek. Özellikle idareci pozisyonundaki kadınlar arasında alkol kullanımı oldukça yaygın. "Erkek egemen" işyerlerinde çalışan kadınlar da, alkol alarak rahatlamayı seçiyor.