Ev hanımlarına pratik bilgiler

Hayatınızı kolaylaştırıcak yemekten temizliğe bir çok pratk bilgi...her şeyin bir püf noktası vardır habere gözatın ve kolay yöntemlerle daha lezzetli yemekler yapın, eviniz daha temiz koksun.

EVDEKİ YEMEK KOKULARI

Eve yayılan ve sinen yemek kokularını hafifletmek için bir kabın içine biraz sirke koyup hafif hafif kaynatın veya pişirdiğiniz yemeğe biraz sirke ilave edin.
Hayır, evdeki yemek kokusunu azaltmak değil, evi mis gibi kokutmak istiyorum diyorsanız; bir tavaya şeker ve tarçın koyup hafif ateşte kavurun.

PASTA MEYVELERİ

Saklama Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın. Böylece, meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır.

SARARMIŞ TEFLON TAVA VE TENCERELER

Temizlik Çok kullanılan teflon tava ve tencerelerin sararmasını önlemek için içine su, biraz da çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üstünde kaynatın ve ardından önce sıcak, sonra da soğuk suyla iyice durulayın.

DİBİ TUTAN TENCERELER

Pişirirken tencerenin dibi tuttuysa, temizleme işini bir sonraki güne bırakın. Tencerenizin daha kolay temizlenmesi için bir gece tuzlu suda bekletin.

ETİKET İZLERİ

Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini çıkarmak istiyorsanız, üzerlerine mobilya cilası sürmeniz gerek. Daha sonra cilayı yumuşak bir bezle silin.

DERİNDONDURUCU DA BALIK

Derin dondurucuda balık saklayacağınız zaman, çözüldüğünde koku yapmaması için içine limon sıkarak dondurucuya koyun.

TANE TANE PİLAV
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/27415-ev-hanimlarina-pratik-bilgiler.html#post52557

Pişirdiğiniz pilavın tane tane olmamasından şikayetçiyseniz, pilavı pişirdiğiniz kabın içine pişirme esnasında ince dilimlenmiş bir limon koymanız kafidir. Bu basit işlem, hem pilav tanelerinin yapışmasını önleyecek hem de pilavınızı beyazlatacaktır.

PARLAKLIĞINI KAYBETMİŞ ÇELİK TENCERELER

Parlaklığını kaybetmiş çelik tencerelerinizi temizlemek için yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun. Sonra iyice durulayın. Yün bir bez yardımıyla silerek parlatın.