Milenyumla başlayan gümüş renk kullanımı modadaki etkisini sürdürüyor. Altın rengi her ne kadar gümüş renginin tahtını sarsa da modacılar haute couture tasarımlarda gümüşün asilliğinden vazgeçemiyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/17443-elbiselerde-gumus-sikligi.html#post33485


2007 ilkbahar yaz modasında star stili neon renklerin parlaklığı ve yalınlığı kadar, gümüş ve altın renginin ışıltısı da dikkat çekiyor. Milenyumla başlayan gümüş renginin modaya yansıması hala tüm ağırlığıyla devam ediyor. Gümüş parlaklığında hazırlanan çantalar, sandalet ve ayakkabılar şık haute couture elbiseleri tamamlıyor.

Dünya markalarının özel rengi

Lanvin, Ungara, Fendi, Balenciaga ve Versace gibi dünyaca ünlü markalar, haute couture tasarımlarını yansıtacak renk seçimini gümüşten yana kullandı. Etkin markaların yanı sıra diğer tanınmış tasarımcılarda gümüş renginin sadeliğinden ve şıklığından vazgeçmeyerek, dönemin moda rengi altın rengine alternatif olarak kullandı.

Yıldızların tercihi

2007 yılı Oscar ödül törenlerine katılan yıldızlar, gümüş parlaklığında hazırlanan, güzelliklerine güzellik katan elbiseleri ile daha da göz kamaştırdı. Şık elbiseleri tamamlayan swarovski taşları da, gümüş elbiselere daha bir farklılık kazandırdı. sadeliğin ve şıklığın yeni sembolü haline gelen gümüş elbiseler aynı sadelikle aksesuarlar ile tamamlandı.

Gelinlik ve nişan kıyafetleri de gümüş
Gümüş renginin asilliğinden vazgeçemeyen gelin adayları, kutlamaları için parlak gümüş satenleri tercih ediyor. Sade ve şık olarak hazırlanan gümüş rengi elbiseler, genç kızlara parlaklık ve sadelik katacak.