İnsanoğlunun var olduğu günden bu yana kadınları etkisine alan 'moda'da özel bir yeri olan 'takı' artık sahibinin ellerinde şekil bulacak.

Modanın son trendi olan "takılarını kendin tasarla, tek ve özel olsun" anlayışı kadınlar tarafından hemen benimsenirken, son yıllarda takılara merak saran erkekler de bu trende ayak uydurmaya başladı. Takı tasarımcısı Jale Zoroğlu, kadınların takıya çok önem verdiğini belirterek, "Modada kıyafeti tamamlayan en önemli aksesuvar takıdır. Bu nedenle kadınlar takılara ayrı özen gösteriyor. Ayrıca kadınlar takılarının kendilerine özgü özel tasarımlar olmasından hoşlanıyor" dedi.

Kolye, küpe, yüzük ve bilezik gibi takıların çivileme ve bağlama tekniklerinin yanı sıra örgü ve tel işi gibi değişik tekniklerle tasarlandığını belirten Jale Zoroğlu, bu kış örgü motifler, boncuklar ve deri iplerle tasarlanmış rengarenk, uzun kolyelerin çok moda olduğunu söyledi. Zoroğlu, gümüş, altın ve bakır renkli dökme aparatlarla süslenmiş renkli incilerin de kadınların boyunlarını ve kulaklarını süsleyeceğini belirterek, "Ancak bu yılın gözdesi etnik takılar" dedi. Etnik takılarda eski paralar, kilim ya da keçe parçaları, tığ işi dantel ya da motifler, değişik renkte boncuklar, altın,gümüş ve bakır renkli dökme aparatların kullanıldığını anlatan Zoroğlu, şunları söyledi:

"Malzemeler kişinin istediğine ve zevkine kalıyor. Kürk parçaları, kadife kurdeleler, püsküller, değişik renkte pullar, payetler gibi değişik pek çok malzeme bir araya getirilerek özel takılar yapılabilir".
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/10349-modada-yeni-trend-kendi-takini-kendin-yap.html#post15948

Bu yıl uzun ve gösterişli küpelerin de moda olduğunu ifade eden Zoroğlu, özellikle yarı değerli taşlarla yapılan küpelerin omuzlara kadar uzandığını söyledi. Zoroğlu, "Afrika etkili küpeler, kadınların vazgeçemediği modeller arasında yer alıyor" diye konuştu.

Takı tasarlamak pozitif enerji veriyor

Takı tasarımcısı Jale Zoroğlu, takı tasarlamanın kişiye pozitif enerji verdiğine de dikkat çekerek, "Boncukların renkli sihirli dünyasına yapılan yolculuk, pozitif duygular yüklüyor" dedi. 2 yıllık takı tasarımı eğitiminden sonra açtığı işyerinde hem takı malzeleri sattığını hem de isteyenlere ücretsiz kurs verdiğini belirten Jale Zoroğlu, "Boncuk Sarayı bir eğitim merkezi gibi. İsteyen herkes buraya gelip, hem yüzlerce çeşit boncuk arasından kendi takılarının malzemelerini seçiyor hem de istediği modeli kendisinin yapmasına yardımcı oluyoruz. İsteyenlere takı ile ilgili pek çok dergiden modellerde de gösteriyoruz. Buradan beğendikleri bir modeli uygulamalarına da yardım ediyoruz" diye konuştu. Takı malzemelerinin Uzakdoğu'dan ithal edildiğini kaydenen Zoroğlu, kadınların kendi takılarını tasarlamaktan çok hoşlandığını ifade etti. Zoroğlu, "Takılarını kendileri tasarlayıp yapmak isteyenler arasında her meslekten kadınlar var. İşlerinden çıkıp bize gelen bu kişilere öğrenmek istedikleri teknik konusunda yardımcı oluyoruz. Çoğu kursiyerimiz, takı dünyası ile tanıştıktan sonra bırakamıyor. Çünkü bu işin sonu yok. Tasarımda son yok. Binlerce değişik model üretmek mümkün. Üstelik son derece keyifli bir dünya bu" şeklinde konuştu.

Son yıllarda erkeklerde de takı merakının başladığını belirten Zoroğlu, erkekler için özel olarak tasarladıkları kolyelerin çok ilgi çektiğini söyledi. Zoroğlu, "Ayrıca, erkekler de kendi takılarını kendileri tasarlamaktan keyif alıyor. Üstelik çok da yeteneklililer. Özellikle tel tekniğine erkeklerin eli daha yatkın" dedi.