Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart Dövme ve pearcing takmak

    Nisa Suresi 118, 119 ayetlerde; "Allah o şeytana lanet etti. Ve o da: "Elbette senin kullarından belirli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara sokacağım, ve onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim de Allah'ın yaratışını değiştirecekler" dedi. Kim Allah'ı bırakıp da şeytanı dost edinirse, şüphesiz o, apaçık bir ziyana uğramış olur" buyrulmuştur.

    Rum Suresi 30. ayette ise “O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler” buyrulmuştur.

    Müslim'deki bir hadise göre; dövme yapma ve yaptırma yasaklanmıştır. Bu hadisin bir rivayetinde ise bunu yapana ALLAH'ın lanet ettiği belirtilmiştir.

    İbn Mesud'dan rivayet edilen sahih hadiste o, şöyle demiştir: “ALLAH Teala dövme yapan ve yaptıranlara, (yüzden) kılları yolan ve yolduranlara, güzellik için açılıp, saçılanlara, ALLAH'ın yaratışını değiştirenlere lanet etmiş. İbn Mes'ud sonra şöyle devam eder: Dikkat ediniz; ben, ALLAH Rasulu (sav)'nün lanet ettiklerini lanetliyorum. Bu, ALLAH Teala'nın kitabındadır. Ve bununla " Peygamber size ne verirse alın. Neden de sizi nehyederse ondan sakının."

    Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz Tin Suresi 4. ayette “Biz insanı en güzel biçimde yarattık." buyuruyor. Gerçekten de insan kendisine baktığı zaman en mükemmel bir yaratık olduğunu görecektir. Gençlerin burunlarına veya vücutlarının değişik yerlerine taktıkları maddeler insanin güzelliğini bozduğu için hoş değildir. Bunları gayri müslim’lere özenerek takanlar ise günaha girerler. Hızma, pircing gibi takılar Müslüman kimsenin takacağı takılardan değildir ve hoş karşılanmamıştır. Bu tür takıların her ne kadar vücuda bir zarar vermediği söylenirse bile İslam adabına aykırıdır. En güzel güzellik Allah’ın kuluna verdiği güzelliktir.

    Hızma ve diğer takılar gibi vücudun farklı bölgelerine takılan takılar, guslün veya abdestin ıslatması gerektiği yerlerin ıslanmasını engellediğinden dolayı da nehy edilmiştir. Gusül abdesti alan kişi muhakkak tüm vucudunu ıslatmak mecburiyetinde olduğundan dolayı takmış olduğu takıların tamamının altını ıslatmak mecburiyetindedir.

    Dövme yaptırmakta islamda uygun görülmemektedir. Zira dövme Allah'ın yarattığı insanoğlunun bir manada yaratılışını beğenmeyerek vücudu üzerinde değişiklik yapmak anlamı taşıyor. Vücuduna dövme yaptırmayı düşünen arkadaşlara bunun uygun olmadığını söylemekle beraber vücudunda daha önceden yapılmış dövmesi bulunan arkadaşlara da bunun için tövbe-istiğfar etmeleri tavsiye edilmelidir.

  2. #2
    ramsey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11 Kasım 2006
    Yer
    çanakkale
    Mesajlar
    247
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart --->: Dövme ve pearcing takmak

    e aten yakışmıyo ki

Benzer Konular

  1. Diş Dövme Sanatı
    By Beyza in forum İlginç Resimler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 21.Nisan.2013, 11:34
  2. Peruk takmak günah mı?
    By selvi boylum in forum İman
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.Ekim.2010, 19:11
  3. Bunuda Yaptılar,Dijital Dövme !
    By Mustafa Uyar in forum Garip Ama Gerçek Olaylar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.Haziran.2008, 19:42
  4. Aklına (aklını) takmak:
    By soleil in forum Deyimlerimiz ve Anlamları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.Mart.2008, 08:17
  5. Dövme yaptırmayı düşünenler;dikkat!
    By şehzade in forum Sağlık
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 20.Ekim.2006, 22:15

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.