NÜkleer Teknolojİ-nÜkleer Santraller


Nükleer Teknoloji; ikinci dünya savaşı yıllarında silah olarak geliştirilen, bu savaşı bir hamlede bitiren daha sonraki yıllarda da gelişmiş bir çok ülke tarafından hem barış ve gelişme için hem de hala diğer ülkeleri tehdit eden bir silah olarak kullanılan bir teknolojidir. Soğuk savaş yıllarında gerek Amerika gerekse Sovyetler Birliği tarafından birbirlerini ve Dünyayı tehdit unsuru olarak sıkça kullanılmıştır.
Naçizane görüşüme göre de: üçüncü dünya savaşının çıkmasını önlemişlerdir. Basit bir örnek verecek olursak; bir birini öldürecek derecede birbirine düşman olan iki adamın elinde sahibi de dahil tüm insanları anında parçalayan birer azgın kaplan olduğunu ve bu iki insanın bir odada bulunduklarını varsayalım. Bu durumda her iki insanın da ellerindeki kaplanları serbest bırakamayacağı açık değilmidir? Bu iki insan Amerika ve Sovyetler Birliği, ellerinde bağlı tuttukları da nükleer silahlar değilmidir ? Bu görüşe göre, nükleer silahlar insanlar ve dünya için öldürücü oldukları kadar insanları barışa zorlayıcı en büyük unsurlardan biridir. Yoksa Amerika İle Sovyetler Birliği ücüncü dünya savaşı için biribirlerine girmemişlerse bu biribirlerinden çekindikleri için değil, nükleer silahlardan çekindikleri içindir. Çünkü Amerikanın elinde klasik bir savaş için böyle bir savaşta ölebilecek milyonlarca göçmeni varken Sovyetler Birliğinin elinde de milyonlarda uydu ülke insanı vardı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/icatlar-ve-buluslar/48521-nukleer-teknoloji-nukleer-santraller.html#post98613
Gelişmiş ülkeler, gelişmelerine neden olan bu teknolojiyi doğal olarak gelişmeye çalışan ülkelerle paylaşmak istemeyecek kadar akıllılardır. Zaten bu kadar akıllı olmasalar gelişemezlerdi. Yakın tarihte ve yakınımızdaki İran-Amerika geriliminin ana nedeninin bu olduğunu görmemek için ya kör ya da akılsız olmak gerekmektedir.
Nükleer enerji günümüz elektrik ihtiyacının yaklaşık %17’sini karşılamaktadır. Bazı ülkeler enerjilerinin büyük bir kısmını nükleer santrallerden üretmektedir. Örneğin Fransa Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı verilerine göre elektrik enerjisinin %75′ini nükleer enerjiden sağlamaktadır. Amerika ise enerjisinin %15′ini buradan karşılamakta, fakat bazı bölgelerinde santraller daha yoğun biçimde enerji üretimi yapmaktadır. Dünya çapında 400′den fazla nükleer santral bulunmakta ve bunların 100′den fazlası sadece Amerika’da yer almaktadır.