Tüm Türkiye ve Konyalı kardeşlerimi candan selamlıyor" Gez Dünyayıda Gör Konyayı" diye Konyamızın nasıl bir medeniyet şehri olduğunu H.z Mevlana sözlerinde dile getiriyor.Konyayı hiç görmemiş veya tam gezememiş arkadaşlar için şehrimizin önemli yerlerini sizlere fotoğraflarla tanıtmaya çalışacağım.

Yukarıdaki resimde Hz.Mevlananın Yeşil Kubbeli Türbesi ve Türbenin ön kısmındaki giriş bölümündeki havuz kısmı.Kimi yabancı turist ve yerli halk içine para atar ve dilek tutar.

Yukarıdaki resimde ise Konyamızın nadide yerlerinden olan adına türküler yazılan Şu an adı TCDD de adı Meram Ekspresi olarak kullanılan Konya İl Merkezdeki En yeşil ve en akarsuyu bol olan merkez ilçemizdir.Meram'a yazın gitmenizi tavsiye ederim ve orada Tavus Baba türbesini görmenizi şiddetle öneririm.Çok büyük bir Düşünür ve tasavvuf düşünürü olan Tavus Babanın türbesini yabancı ülkelerden gelen turistler çok yoğun olarak ziyaret ediyorlar.


Yukarıdaki resimde ise Selçuklu Anadolu Devletine Liderlik yapmış olan Alaaddin Keykubat ve diğer Devlet erkanından olanların Türbelerinin bulunduğu ve Dünyadaki En büyük Dönel Kavşak ünvanını kotuyan Alaaddin Tepesi.
Konyamızın uydudan merkezi yerlerinin resimleri .Sağ taraf köşeden numaralı yerleri bulabilirsiniz.

Büyük Şehir binamız ve arkadaki bina Kombassan Gökdeleni.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/showthread.php?p=1978

Konyamızın yönetildiği ve yaklaşık olarak 200 yıldır hizmet veren Valilik binamız.

İnce Minare Medresesi Selçuklu Anadolularından Günümüze kadar gelebilen zamanın çok büyük bilginlerini yetiştiren bir medrese olup şu anda kültür bakanlığınca müze haline getirilmiş Alaaddin Tepesinin batısında kalan bir konumdadır
Mevlananın ünlü yedi öğüdü.Kıssadan hisse çıkarmaya gerek yok.Rehber önümüzde.


Konya Türkiyemizin alan olarak en büyük yüzölçümüne sahip ilidir.(Yüzölçümü 38257 km2 (göller hariç)'dir.İdari yönden, kuzeyden Ankara, batıdan Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, güneyden, İçel, Karaman, Antalya, doğudan, Niğde, Aksaray illeri ile çevrilidir.


Türkiyenin sayılı büyük üniversitelerinden olan Selçuk üniversitesi bugün öğrenci kapasitesi 75 bin bulan 2 adet Tıp fakültesi bulunan bir üniversitemizdir.Merkez Kampüs Alaadin Keykubat Kampüsüdür.3 tane daha ayrı yerleşkesi bulunmaktadır.Konyaya Teknik Üniversite kurulma fizibilite çalışmalarına devam edilmektedir.


Konyada düğünlerde adet erkek tarafı düğüne gelen davetlilere düğün pilavı olarak nitelendirdiğimiz Düğün Yemeği organizasyonu yapar ve her sofrada yaklaşık büyüklüğüne göre 10-15 kişi bir masayı doldurur ilk gelen yoğurt çorbası ardından etli pilav ardından bamya yemeği (çorbası)ardından etli pilav ardından zerde(pirincin su ve şekerle pişirildikten sonra soğutularak servis edilmesidir)daha sonra yeniden etli pilav şurup(meyveli içecek) ardındanda helvası gelir ve son bir kerdaha istenirse etli pilav konulur.Yani baya zahmetli ama olsun.Gelenler mutlu bir şekilde düğünü kutlarlar.

Burası ise Konyamızın kadınlarına önem verdiğinin bir kanıtı olan meşhur Kadınlar pazarımız.Daha eskiden çevre köy ve kasabalarda yaşayan insanlar şehir merkezindeki insanların gıda ve çeşitli ihtiyaçlarını karşıladıkları bu pazarda kadın satıcılar tarafından karşılanırmış.Günümüzde bu bayanlar yine vardır ve ticaretlerini yapmaktadırlar.


Nasreddin Hocamız şirin Akşehir ilçemizin Müstesna Fikir ve Mutahassıs adamıdır.fıkraları ile güldürmüş güldürürkende düşündürerek insanların bazı şeylerden ders almasını sağlamış ünü Dünyaya yayılmış bir Ermişimizdir.En bilinen fıkrası Akşehir gölüne maya çalmaya kalkmasıdır."Ya tutarsa"
Kurban
Hoca, bir sabah firtina sesi ile uyanmis.Pencereden disari bakmis, ne görsün ?! Kurumasi için ipe astiklari gömlek düsmüyor mu?! Baslamis bagirmaya:
-"Hatun kalk kurban kesmemiz lazim." Sabahin körü neye ugradigini sasiran kadin telasla sormus:
- "Kurban nereden çikti efendi."
- "Gömlegim, gömlegim ipten düstü.
- "Gömlek düstü diye kurban kesildigi nerede görülmüs?!"
- "Deme öyle hatun, ya içinde ben olsaydim !! (Az sadaka çok belayi def eder)