Küçük bir evde yaşamak, küçük düşünmenizi gerektirmez. Önerilerimizi hayata geçirerek minik yuvanızın daha geniş ve ferah olmasını sağlayabilirsiniz.

- Koyu renkler küçük mekanlara karanlık ve kasvetli bir hava verir. Küçük mekanları canlı ve geniş göstermek için; renk seçiminde beyaz, krem ve açık sarıyı tercih edebilirsiniz.

- Daha geniş bir hava yaratmak istiyorsanız, duvarlarda bordür gibi detaylardan kaçınarak, ayna gibi objelerden faydalanabilirsiniz.

- Alçak tavanlı evinize yüksek tavanlı bir hava vermek ve ferah bir ortam yaratmak istiyorsanız, seçiminizi boyuna çizgili duvar kağıtlarından yana yapmalısınız.

- Dekorasyonda açık renk mobilyanın yanı sıra cam ya da akrilik tablalı mobilyaları tercih ederseniz daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz.

- Bir çalışma odasına ihtiyacınız varsa, var olan odalarınızdan birini paravan ya da tavana monte edilmiş raylı bir perde ya da kapı sistemiyle ayırın. Böylece kendinize şirin bir çalışma alanı yaratabilirsiniz.

- Sandalye tercihinizde fazla yer kaplayan kollu sandalyeler yerine, sade ve minyatür tarzda olabilir. Böylece evinizde açıklıklar artar ve ferah bir alan kazanabilirsiniz.

- Odanın yoğun ve kalabalık görünümünü azaltmak için göz hizanızı boş bırakabilirsiniz.

- Banyo ve mutfak gibi mekanlarda kullanılacak seramiklerin ölçüsü ne kadar küçük olursa, mekan o kadar büyük görünür.

- Büyük sehpalardan vazgeçemiyorsanız, yere yakın olanları tercih ederek görüntüden kazanabilirsiniz.

- Salonda ağır bir büfe yerine televizyon, kitaplık ve büfe fonksiyonlarını içeren çok amaçlı sistemleri tercih ederseniz eviniz daha ferah görünebilir.

- Masa ve sandalyeleri duvarlara yaslamak yerine, simetrik bir şekilde köşe ve duvarları boş bırakarak yerleştirmek alan kazandırır.

- Depolama işleri için dolap yerine dekoratif kutulardan yararlanabilirsiniz.

- Büyük dekoratif aksesuarlarınızı sehpa yerine yere yerleştirirseniz, daha geniş alan kazanacağınıza emin olabilirsiniz.

- Evin girişindeki karışıklığı azaltmak için askılık yerine, kapalı bir portmanto kullanabilirsiniz.

- Evinizin kör noktalarını belirleyip, değerlendirebilirsiniz. Sık kullanmadığınız tamirat aletleri, valiz, eski ayakkabı gibi eşyaları, tavandan koridor kapısının üzerine uzanan bir dolapta saklayabilirsiniz.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/guzel-evim/33486-evim-cok-kucuk-diyorsaniz.html#post69968

- Perde yerine store ya da jaluziyi tercih ederseniz, perdenin yarattığı kalabalık görüntüden kurtulabilirsiniz.