Kaliforniya İtfaiyesi yetkilileri, bi orman yangınından sonra ormanın içinde yanmış bi balık adam cesedi bulmuşlar. Şnorkeli, oksijen tüpü, paletleriyle tam donanımlı bi dalgıçmış bu. Çok şaşırmışlar taabi. Polis olayı araştırmaya başlamış. Adamın kimliğini tespit ettikten sonra yangının olduğu gün ormana 20 kilometre uzaklıkta bi mevkide (denizde taabi) dalış yaptığı anlaşılmış. Dalgıçın ormanın ortasına nasıl geldiğini itfaiye yetkililerinden biri çözmüş.
Orman yangınlarını söndürmek için helikopterlerle denizden su alınıp alevlerin yoğun olduğu yerlere dökülürmüş. İşte bu talihsiz balık adam da belli ki kendini bi anda helikopterin okyanusa daldırdığı deponun içinde bulmuş ve daha sonra da ne olduğunu anlayamadan metrelerce yükseklikten alevlerin içine düşmüş.



Bu tiraji-komik efsane 1987 yılında ortaya çıkmış. Bazen Kaliforniya bazen de Fransa’da olmuş gibi anlatılıyomuş. Kimi zaman da kurban balık adam değil de elinde hala oltası duran bi balıkçı oluyomuş ve adamın cesedi yüksek bi ağacın tepesinde bulunuyomuş.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/garip-ama-gercek-olaylar/23216-ormandaki-dalgic.html#post44104
Zaman heba etmek için eşi bulunmaz bi oyun vardır hani: Biri bi cümle söyler, “Müzik sustu ve adam öldü” gibi, ardından da oyuna katılan diğer kişiler cevabı “evet-hayır” olan sorular sorarak o adamın nasıl öldüğünü bulmaya çalışır. Bu efsane de o oyunda çok sorulur. Ya bu oyunun sorularından biriyken şehir efsanesi durumuna gelmiş, ya da tam tersi geyik olarak çıkmış da oyunun sorularından biri haline gelmiş tam bilinmiyor ama tek bir gerçek var ki, bu efsane pırıltılı bir zekanın ürünü.