2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Uygulamaları

llık Faaliyet Raporu


Eylül
- Okullarda demokrasi eğitimi ve okul meclis uygulamaları ile okul öğrencilerine bilgi verildi ve öğrencilerin temsilci seçimleriyle ilgili çalışmalara başlanması sağlandı
Ekim
11.10.2007 Perşembe günü saat 15.00 de sınıf temsilcilikleri seçimi yapıldı ve sonuç aşağıdaki gibi sonuçlandı
2/A Sınıf Temsilcisi Zehra CEYLAN
3/A Sınıf Temsilcisi Serkan EREN
4/A Sınıf Temsilcisi Kerem AÇIKBAŞ
5/A Sınıf Temsilcisi Burcu GÖZÜKARA
6/A Sınıf Temsilcisi Onur DOĞRU
7/A Sınıf Temsilcisi Mehmet TEKİN
8/A Sınıf Temsilcisi Betül BİLGİN
19.10.2007 Tarihinde sınıf temsilcileri ilk toplantılarını yapmışlardır ve Okul meclis başkanlığı için çalışmalar başlamıştır.
31.10.2007 Tarihinde Okul meclis başkanlığı seçimi yapılmıştır ve 6/A Sınıf temsilcisi Onur DOĞRU Okul meclis başkanı seçilmiştir.
Kasım
Okul temsilcimiz ilçede yapılan seçimlere katılmıştır ancak kendi isteği ile aday olmamıştır.
10 Kasım Atatürk Haftası sebebiyle öğrencilere Ulu Önderimiz ile ilgili bilgiler vermiştir.
Aralık
Okul Temsilcimiz yerli malı kullanmanın faydalarını içeren bir konuşmasını öğrencilere yapmış ve konuyla ilgili olarak okul kantini işletenleri bilgilendirmiştir.
Ocak
Yarı yıl tatilinde yapılması gerekenler anlatılmış ve diğer dönem için planlamalar değişik örnekleriyle öğrencilere sunulmuştur. Okul temsilcimiz iyi tatiller dileyerek birinci dönemi kapatmıştır.
Şubat
Öğrenci meclisi aylık olağan toplantısında birinci dönemin değerlendirmesini yaptı ve ikinci dönem yapılabilecek çalışmalarla ilgili öğrencileri bilgilendirdi.
Mart
Öğrenci meclisi okul gelişim yönetim ekipleriyle işbirliği içine girdi. Gelişim ekiplerinin çalışmalarını inceleyen meclis kendi fikirlerini ekiplere anlattı ve çalışmalara katkı sağladı. Öğrencilerin sosyal etkinliklerde daha etkin görev almaları sağlandı ve öğrencilerin okul kitaplığından daha fazla yararlanması için değişik kampanya ve çalışmalar başlattı.
Nisan
23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı ile ilgili öğrencilere bilgiler verildi Ulusal Egemenlik konulu resim yarışması yaptırıldı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/egitim-ogretim-cesitli-dokumanlar/50829-2007-2008-egitim-ogretim-yili-demokrasi-egitimi-ve-okul-meclisleri-uygulamalari.html#post104266
Mayıs
Okulumuzda yapılan değerlendirme sınavlarının sonuçları incelendi ve öğrencilerin sınav karnelerini nasıl incelemeleri gerektiği konusunda öğrencilere bilgiler verildi.
Haziran
2025Yıl boyunca yapılan çalışmalar değerlendirildi
2026Yapılacak sınavlarla ilgili öğrencilere bilgiler verildi ve başarılar dilendi.
2027Okul Meclis başkanının katılımıyla karne töreni yapıldı. Törende konuşma yapan başkan öğrencilere iyi tatiller dileyerek seneyi kapattı.



Atakan BAYLAM
Meclis Çalışmaları Rehber Öğrt.