İSCEHİSAR İLKÖĞRETİM OKULU
2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ
YIL SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı tarihi : 21 / 06 / 2007
Toplantı yeri: Müdür Yardımcısı Odası.
Toplantı saati : 09:30
Toplantı no: 03
Toplantıya katılanlar: EROL DOĞAN – YAKUP EKİCİ


GÜNDEM:
1-Açılış.
2-Bir önceki zümre kararlarının okunması
3-Eğitim-öğretim programlarının incelenmesi ve ortak bir amaca varılması
4-Uygulamada karşılaşılan güçlükler üzerinde durulması
5-Derslerde yararlanılan araç-gereçlerin değerlendirilmesi
6-Yılsonu başarı değerlendirilmesi
7-Yıllık ve günlük planların işleyişi
8-Öğretimle ilgili yöntem, teknik, araç ve gereçler
9-Okul ve dersliklerin fiziki durumu
10-Kapanış.


Zümre başkanı Erol DOĞAN ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Yakup EKİCİ, yukarıda belirtilen yer, tarih ve saatte bir araya gelerek, gündemdeki konuları görüşmüş ve aşağıdaki kararları almışlardır:

1- Toplantı Zümre Başkanı Erol DOĞAN’ın, 2006-2007 eğitim-öğretim yılını başarılı bir şekilde bitirdik. Umarım ki hepimiz için iyi olmuştur dilekleriyle toplantıyı açmıştır.

2- 2006-2007 öğretim yılı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi zümre tutanakları incelendi. Tutanaklarda belirlenen hedeflere ulaşıldığı belirtildi. Bunun da öğrencilerin derste, sınıf içinde ve okuldaki davranışlarından ve aldıkları notlardan anlaşıldığı açıklandı.

3- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin müfredatı ve genel amaçları doğrultusunda planlama, etkinlik, ölçme ve değerlendirme çalışmalarının yapıldığı Yakup Ekici tarafından belirtildi. 2007-2008 yılında uygulanacak olan yeni İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretim Programı’nın zümre öğretmenlerince seminer döneminde incelenerek yeni öğretim yılına hazırlık yapılması kararlaştırıldı.

4- Yakup Ekici, uygulamada karşılaşılan güçlüklere ilişkin olarak proje ve performans ödevlerinin zamanında teslim edilmesi konusunda bazı öğrenciler açısından sıkıntıların yaşandığını belirtti. Zümre başkanı Erol Doğan ise bu sıkıntının giderilmesi için önümüzdeki yıl öğrencileri ödev hazırlama ve teslim etme konusunda daha bilinçli hale getirme çalışması yapılmasını önerdi. Bu konuda ortak çalışma yapılması kararlaştırıldı.

5- Erol Doğan, derslerde kullanılan araç ve gereçlerin yeterli olduğu, zamanı ve yeri geldiğinde kullanıldığını söyledi. Yakup Ekici de projeksiyon sınıfından yararlanarak derslerin daha verimli bir şekilde işlendiğini belirtti. Önümüzdeki yıl araç gereçlerin daha da geliştirilerek kullanılmaya devam edilmesi kararlaştırıldı.


6- Yakup EKİCİ, yıl sonunda tüm sınıflarda başarının % 100 olduğunu söyledi. Öğrencilerin dersi sevdiklerini, çoğu zaman derse aktif olarak katıldıklarını, ilgilerini çeken konularda sorular sorduklarını söyledi. 1. ve 2. dönemde ikişer yazılı yapıldığını, çoktan seçmeli soruların yanında klasik soruların sorulduğunu, proje ve performans ödevlerinin güzel hazırlandığını söyledi.

7- Yıllık ve günlük planların işleyişi gözden geçirildi. Ders işleyişinin yapılan yıllık planlara uygun olarak işlendiği ve günlük planların yapıldığı tespit edildi.

8- Konuların işlenişinde konuların niteliğine ve öğrenci özelliğine uygun olarak aktif öğrenme yöntemleri kullanıldı. Bu bağlamda anlatım, soru-cevap, beyin fırtınası, problem çözme, tartışma, drama vb. yöntem ve teknikler uygulandı. Ders araç-gereci olarak da ders kitabı, Kur’an-ı Kerim ve Türkçe Meali, İslam İlmihali, Peygamberimizin hayatını anlatan kitaplar, bilgisayar sunuları, film, müzik ve animasyonlar ile konulara ilişkin fotoğraf ve resimlerden yararlanıldı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/din-kulturu-ve-ahlak-bilgisi-dersi/57162-din-kulturu-yil-sonu-zumre-raporu.html#post116617

9- Okul ve dersliklerin fiziki anlamda yeterli olduğu zümre öğretmenlerince belirtildi. Sınıfların yeterince aydınlık ve ferah olduğu, bunun eğitim öğretim etkinliklerine olumlu katkı sağladığı belirtildi. Sınıflarda yer alan panoların yeterli olup buralarda rahatlıkla öğrenci çalışmalarının sergilendiği söylendi. Yakup Ekici, önümüzdeki yıl ders dersliği sistemine geçilmesini önerdi. Böylece müstakil bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınıfının olacağı ve buranın ders araç gereçleriyle donatılabileceğini belirtti. Yine dersin özelliğine uygun tarzda dizayn edilerek adeta ders laboratuarına dönüştürülebileceğini, bunun da öğrenci başarısına büyük katkı sağlayacağı üzerinde durdu. Bu konudaki kararın idare ile yapılacak tüm öğretmenlerin katıldığı toplantıya bırakılmasına karar verildi.

10 –Toplantı zümre başkanının iyi dilek ve temennileriyle sona ermiştir.





Dersimiz.Com “Kaliteli ve Seçkin Eğitime Kaynak”


Erol DOĞAN Yakup EKİCİ
Zümre Başkanı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni









Ahmet SEVİLMİŞ
Okul Müdürü
alıntıdır