Golf sporu

Tanımı:
Açık havada ve doğal bir çevrede her yaşta oynanabilen golf,teknik konsantrasyon,pratik düşünce ve görgünün diğer spor dallarında zor rastlanan bir bileşimidir.

Nasıl Oynanır:
Golf iki,üç ya da dört kişilik gruplar oluşturularak oynanan bir oyundur. 9 delikli olan akedemi sahasında yeni başlayanlar ve orta dereceli oyuncular uzun ve kısa vuruş çalışmalarıyla deneyim kazanırken esas oyun alanı 18 delikli olan Şampiyona sahasıdır.Şampiyona sahası 3 par'lık (vuruş'luk) 4 delik,4 par'lık 10 delik ve kalan 5 par'lık 4 delikle beraber standart par 72 oranıyla tamamlanır. Her deliğin "Teeing" denen bir başlangıç noktası ile "Fairway" adı verilen ve delik boyunca uzayan genişçe biçilmiş bir çim alanı vardır. Fairway "Green" denilen hedef alanında sona erer.
Golf oyunu 18 delikte oynanır.Her delikte başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar yapılan vuruş sayılarının toplamından sahanın standart par (vuruş) sayısı düşülür.Aradaki fark oyuncunun "Handicap" sayısını verir.
Golf otununda amaç,her deliği vuruş sayısında veya altında tamamlanmaktadır.Ancak bu yalnızca profesyonel golf oyunları için geçerlidir.Amatör golfçüler arasında sahanın standart parına ilaveten erkeklerde vuruş sayısı 28 veya altı kadınlarda ise 36 vuruş sayısı veya altını tamamlayabilenlere "Handicap" sertifikası verilebilmektedir.


Bunker: Özel olarak hazırlanmış,içerisindeki toprak ve çim örtüsü alınarak kum yada benzeri malzeme ile doldurulmuş bir engel çukurudur.

Caddie
: Oyuncunun ,oyun süresi club'larını taşıyan ve bunlarla ilgilenen,oyuncuya oyun sırasında kurallar çerçevesinde yardımcı olan kişidir.

Club: Golf oyununda Green dışındaki topa vurmak için kullanılan golf sopalarıdır.Green içinde putter adı verilen golf sopası kullanılır.

Drive: Tee üzerinde yapılan başlama vuruşudur.

Driving Range: Club'ların düzgün kullanabilme antremanlarının yapıldığı eğitim ve golfçülerin pratik alanıdır.

Golf Tee: Başlangıç yerinden (Teeing) topa vuruş yapabilmek için topu yerden yüksekte tutmaya yarayan 3-5 cm.'lik plastik ya da tahta çubuklar.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/beden-egitimi-dersi/49863-golf.html#post101189

Green: Her bir Fairway'in sonunda,içinde topun gireceği bir deliğin bulunduğu özel çimle kaplı adacıklardır.

Fariway: Oyunun üzerinde oynandığı teeing ile green arasında uzanan çimle kaplı adacıklardır.

Putting Green: Green içindeki topu deliğe sokma antrenmanı için yapılmış özel bir uygulama alanıdır.

Swing: Club ile topa vurmak için yapılan dairesel bir harekettir Üç aşamadan ibarettir; Backswing-Downswing-Follow Through.