Onu çok sevmenize rağmen olur olmadık konularda tartışıyor, birbirinizin kalbini kırıyorsanız, hiç vakit kaybetmeden bir profesyonelin kapısını çalın; yardım isteyin.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/ask-sevgi-ve-evlilik/8490-iliskinizi-kurtarmak-elinizde.html#post13072


BİRBİRİNİZE aşık olduğunuz halde, sudan sebepler yüzünden tartışıyor musunuz? Yanıtınız 'evet' ise, mutlaka bir danışmandan yardım almanız gerekiyor. Çünkü, kapısını çalacağınız profesyonel danışmanlar, ilişkinizin geleceğini güvence altına alabilir.

Danışmanlığın içyüzü
Çiftler arasındaki ilişkiler konusunda ciddi araştırmaları bulunan Avustralya'lı uzman Anne Hollonds, "Boşanmaların fazla olmasının nedeni; bitmeden önce tekrar başarılı hale gelmesi için ilişkilere şans verilmemesidir" derken, birlikteliklerini güçlü temellere dayandırmaları için çiftlerin cesaretlendirilmeye ihtiyaçları olduğunu belirtiyor. Çoğu insan, özellikle de erkekler, bu konuda hizmet veren danışmanların sadece ilişkileri kötü gidenler için gerekli olduğunu düşünüyor. Oysa bu danışmanlar, somut problemlerin yanı sıra, kişilerin bir ilişkiden ne beklediğinni keşfetmesine de yardım ediyor. Partnerinizden beklentilerinizi ve sağlıklı bir ilişkiyi garantiye almak için nasıl katkıda bulunabileceğinizi de danışmanlardan öğrenebilirsiniz. Hollonds'un araştırma sonuçları, danışmanların etkisini göstermek açısından önem taşıyor. Buna göre; danışmanlar, çiftlerin üzerinde yüzde 60-70 oranında etkili. Gittiğiniz danışman, ilk seanslarda rahatsız olduğunuz konuları listelemenizi isteyecek, ilişkinizde neler olduğu hakkında fikir yürütmeye başlayacaktır. Daha sonra, sizin aklınıza gelmeyen, ancak zorlayıcı sıradan bazı sorular soracaktır.

Erkeklere tuhaf geliyor
Kadınların son derece ılımlı yaklaştığı danışmanlık hizmeti konusu, her nedense erkeklere tuhaf geliyor. Erkekler duygularından ya da ilişkilerinden söz ettiklerinde genellikle kendilerini iyi hissetmiyor. Birçoğu, kontrolü elinde tutan ve güçlü erkek imajıyla ters düşmekten korkuyor. Siz ve sevdiğiniz kişi kötü bir ilişkiye sürüklenmeden önce, bir danışmandan yardım alma düşüncesine açık olmalısınız. Sevgilinize de, ilişkinizin sağlığı için bir kere olsun bunu deneyip denemeyeceğini sorun, yararlarını anlatın. Danışmana gitmenin, birbirinize bağırmaktan çok daha iyi olduğunu hatırlatın. Sorun olan konuların temelinde yatan nedenleri anlamanıza sağlayacağından, bu seansların ilişkinize mutluluk getireceğini söyleyin. Unutmayın; ilişkinizi kurtarmak ya da korumak istiyorsanız, size yardım edebilecek insanlara şans tanımalısınız.