Sİze bir hikaye anlatayım. Papatya falı belki de biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için gerçekten güzel ve ders çıkarılabilecek bir hikayedir bu
Zamanın birinde bir tırtıl kozasını örer ve kozasından bir kelebek olarak çıkar. Dağlar aşar uçarak ve bir yerlerde bir sürü güzel çiçeğin içinde bir papatya gürür ve üzerine konar. Muhabbet ederler ve kelebek papatyaya aşık olur ama papatyanın kendisini istememesinden çekindiğinden söyleyemez. Papatya da kelebeğe aşık olmuştur ama kelebeğin onu reddedip gitmesinden çekinir ve o da söleyemez. Saatler, günler bunların birbirlerini sevdiğinden habersiz geçer.Dördüncü günün sonunda kelebek halsızleşir; malum kelebeğin ömrü dört gün öleceğini anlar ve son nefesini vermeden son bir kuvvetle seni seviyorum der ve düşer ölür. Papatya da fazla dayanamaz o da beni seviyor seviyor diyerek yapraklarını döker ve ölür.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/ask-sevgi-ve-evlilik/5508-papatya-fali.html#post8214
İşte böyledir hayat bizlerde birer kelebek birer papatya gibi cesaretliğimizden ve kaybetme korkusundan bir çok fırsatı kaçırarak bu dünyadan kaçar gideriz. Eğer duygularınızdan eminseniz asla vakit kaybetmeden açık olun ve rahat olun. Ömrünüz boyunca acaba demekten iyidir herhalde red cevabı almak. Ne dersiniz???