Kucuk bir kasabanin dort ayri mahallesi varmis.

EVET-AMALAR
Birinci mahallede Evet-ama'lar yasiyormus. Evet-ama'lar ne yapilmasi gerektigini bildiklerini dusunurlermis. Yapma zamani geldiginde ise "evet, ama" diye cevap verirlermis. Cevaplari hep yanlis olurmus. Sucu baskalarina atmakta da ustaymislar.

YAPACAGIMLAR
Ikinci mahallede Yapacagim'lar yasarmis. Ne yapacaklarini bilirlermis. Kendilerini yapacaklari seye adim adim hazirlarlarmis, ama yapacaklari sirada sanslarini kacirdiklarinin farkina varirlarmis. Bu mahallede insanlarin dizleri dovulmekten yara bere icindeymis. Yasami ertelememek icin verdikleri karari bile ertelerlermis.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/ask-sevgi-ve-evlilik/11885-dort-mahalleli-kasaba.html#post19243

KESKECILER
Ucuncu mahallede yasayan Keskeci'lerin, hayati algilama gucleri mukemmelmis. Neyin yapilmasi gerektigini daima en isabetli sekilde bilirlermis ama, her sey olup bittikten sonra. Keske'cilerin de baslari kanarmis hep, duvarlara vurmaktan!

IYIKI-YAPTIMLAR
Kasabanin en yesil bolgesinde, en guzel evlerin oldugu mahallede ise Iyiki-yaptim'lar otururmus. Keskeci'ler bu mahallede yuruyuse cikar, etrafa hayranlikla bakarlarmis.
Yapacagim'lar Keskeci'lerle birlikte bu mahallede yuruyuse cikmak ister ama bir turlu firsat bulamazlarmis.
Evet-ama'lar ise mahallenin guzelligini gormek yerine, agaclarin golgeleri yeterince genis olmadigindan, gunesin daha erken saatte dogmasi gerektiginden sIkayet ederlermis.
Iyiki-yaptim mahallesindeki insanlarin kusuru da, beyinlerinde mazeret uretme merkezlerinin olmayisiymis!..