Toyota’nın Türkiye’de üreteceği Auris modelinin ilk görüntüleri ortaya çıktı.

Toyota, Türkiye’nin dopingiyle Avrupa pazarında büyümeye hazırlanıyor. 2008 yılında 1.2 milyon adetlik satış rakamına ulaşmayı hedefleyen şirketin lokomotif modeli ise Corolla Hatchback’in yerini alan Auris olacak.

İlk kez Paris Motor Show’da konsept olarak sergilenen Auris’in Adapazarı fabrikasında üretilecek son halinin resmi fotoğrafları ortaya çıktı. Eski jenerasyon olarak adlandırılan Corolla HB’ye göre baştan aşağıya yenilenen Toyota Auris, markanın yeni tasarım felsefesini ortaya koyuyor. İşte Türkiye de burada önemli bir rol üstleniyor.
Kaynak: ReformTürk
http://www.reformturk.com/araba-hastalari/6625-iste-turk-mali-toyota.html#post9913



ÜRETİM 2007 YILINDA

Geçen yılın ihracat şampiyonu Toyota Türkiye, önümüzdeki yıldan itibaren Auris’i üretmeye başlayacak. Japon otomotiv şirketinin Avrupa’daki büyüme stratejileri içerisinde aldığı karar doğrultusunda artık Adapazarı fabrikasında Corolla Sedan üretilmeyecek. Ve bu proje Güney Afrika’ya kaydırılacak.

İKİ VERSİYON

Yeni Toyota Auris için Adapazarı fabrikasında yoğun bir mesai harcanıyor. Toyota Türkiye, altyapı ve bantların yenilenmesi için harıl harıl çalışmalarına devam ediyor.

Auris ilk olarak 5 Aralık’ta start alacak Bologna Motor Show’da sergilenecek. Japonya’da satışa sunulacak otomobilin Avrupa’ya piyasaya giriş tarihi ise 2007’nin ikinci çeyreğini bulacak.

C segmentinde yer alan Auris’in 3 ve 5 kapılı versiyonları olacak. Japon üretici, yeni model için şimdilik 5 farklı motor seçeneği düşündü. Auris, 1.4 VVT-i, 1.6 VVT-i, 1.4 D-4D, 2.0 D-4D ile 2.2 D-4D olmak üzere beş farklı motora sahip.

Araçta kullanılan 1.6 VVT-i benzinli motor 6.000 devir/dakida’da 124 beygir güç ve 157 Nm tork üretiyor. Maksimum hızı 190 km/s olan araç, 0’dan 100 km/s’ye 10.4 saniyede çıkıyor.

Toyota Auris’te kullanılan 2.0 D-4D motor teknolojisi ile donatılan versiyonu ise 126 beygir güç üretiyor. Otomobilin maksimum hızı 195 km/s.