Anadolu Isuzu ortaklığı devam ediyor
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/42685-anadolu-isuzu-ortakligi-devam-ediyor.html#post89636
Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret, bazı basın organlarında Anadolu Endüstri Holdingin Anadolu Isuzu'daki ortaklığından çıkmak için Isuzu ve ITOCHU ile görüşmeler yaptığına dair yer alan bilgilerin kesin bir şekilde gerçeği yansıtmadığını bildirdi..Anadolu Isuzu, basında yer alan bir habere ilişkin Borsa Başkanlığınca istenen açıklamaya cevaben bir yazı gönderdi.
Açıklamada, 24 Nisan 2007 ve 23 Kasım 2007 tarihlerinde şirketçe yapılan özel durum açıklamaları ile Anadolu Grubu ile Isuzu Motors Limited arasında 23 Nisan 2007 tarihinde imzalanan mutabakat metni uyarınca bazı ürün gruplarının Anadolu Isuzu Otomotiv tarafından üretilerek ihraç edilmesi konusunda mutabakat sağlandığı ve bu kapsamda öngörülen projenin hazırlık ve icraat olmak üzere iki aşamadan oluştuğunun duyuruldu hatırlatıldı.
Açıklamada, Isuzu Motors Ltd. ile daha önce yapılmış anlaşmaların güncelleştirilmesi ve Anadolu Endüstri Holding A.Ş, Yazıcılar Holding A.Ş ve Özilhan Sınai Yatırım A.Ş tarafından sahip olunan hisselerin yaklaşık toplam yüzde 3'lük bir bölümünün Isuzu'ya satılması ile başlayacak olan ve AIOS'un teknik becerilerini arttırmayı öngören birinci aşamaya henüz geçilmediği, görüşmelerin devam ettiği aktarıldı.
Yaklaşık iki yıl sürecek hazırlık aşamasının sonuçlarının 2009 yılı içinde taraflarca yeniden değerlendirileceği ve projenin fizibilitesinde mutabakat sağlanması halinde ikinci aşamaya geçileceği belirtilen açıklamada, "13 Şubat 2008 itibariyle bazı basın organlarında Anadolu Endüstri Holdingin Anadolu Isuzu'daki ortaklığından çıkmak için Isuzu ve ITOCHU ile görüşmeler yaptığına dair yer alan bilgiler kesin bir şekilde gerçeği yansıtmamakta olup, daha önce yapılan açıklamalar çerçevesinde söz konusu çalışmalar devam etmektedir" denildi. Açıklamanın ardından, konuya ilişkin açıklama istenmesi nedeniyle geçici olarak kapatılan Anadolu Isuzu'nun Borsadaki hisselerinin sırası yeniden işleme açıldı.