Doğru frenaj yapabilmek ciddi bir beceri işidir. Ancak çalışılarak da ilerletilebilir ve daha güvenli bir sürüş sağlanabilir. Kazaların hep beklenmeyen zamanlarda geldiği ve çoğu zaman arabadan inildiğinde kestirilenden daha fazla hasar olduğu unutulmamalıdır. Güvenlik açısından standart bir araba ile bir yarış otomobili arasındaki tek benzer nokta; her ikisinin de dört tekerlekli olmalasıdır. Bu nedenle yarışlarda gördüğün hareketleri kendi arabanla denememelisin. Yine de standart arabalarla yapılabilecek bazı özel fren teknikleri vardır. Bunlardan bazılar:
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/38502-profesyonel-fren-ozellikleri.html#post83599

El Freni Kullanımı - 90 derece ve üzerindeki sert ve uzun virajların dönülmesinde veya aracın gidiş yönünün ani olarak değiştirilmesi gereken durumlarda (el freninin arka tekerlekleri tuttuğu araçlarda) el freni kolu çekilerek arka tekerleklerin kilitlenmesi sonucunda aracın arkasının kayması sonucu dönüş yarı çapını küçültmek mümkündür. Yarış arabalarında özellikle lastiklerin yeri çok sağlam tuttuğu asfalt zeminde dahi sürücünün arka tekerlekleri kolayca kilitleyebilmesi için hidrolik el freni pompaları kullanılmaktadır. Standart arabaların çoğunda bulunan mekanik (telli) el freni donanımları ise toprak ve mıcır zeminde yeterli işlev görmesine rağmen asfalt zeminde ciddi kuvvetlere gereksinim duymaktadır. Daha fazla bilgi için buraya basın.
Sol Ayak Freni - El freni çekilemeyecek süratlerde arabayı savurmadan dönüş yapabilmek için kullanılan sol ayak freni, önden çekişli otomobillerin etkin ve süratli biçimde kullanılabilmesi açısından en önemli sürüş tekniklerinden birisidir. Sıklıkla yarış sürücüleri tarafından kullanılmaktadır. Sağ ayak alışıldığı şekilde gaz pedalına basılı durumdayken sol ayağın da fren pedalına basmasıyla uygulanmaktadır. Daha fazla bilgi için buraya basın.
Limit (Eşik) Frenleme - ABS olmayan araçlarda tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek etkili fren yapmak için gerekli olan ve fren pedalına tekerleklerin tam kilitlenme noktasından bir parça daha az bir basınç uygulanarak olumsuz durumların ortaya çıkmasını önlerken fren mesafesi ve süresini en az değerde tutmaya yarayan tekniktir. Daha fazla bilgi için buraya basın.
Motor Freni - Vites küçülterek arabanın fren gücünü arttırma ve frene basmadan arabyı yavaşlatmak için motor freni yapılır; bu esnasında ayak debriyajdan çekildiğinde arabanın dengesinin bozulmasını önlemek ve kavrama esnasında ortaya çıkacak darbenin debriyaj, vites kutusu ve akslar üzerinde tahribat yapmasını ve ömürlerini kısaltmasını önlemek için gerekli teknikler. Daha fazla bilgi için buraya basın.