Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    24 Şubat 2007
    Mesajlar
    527
    Tecrübe Puanı
    29

    Gümüşün tahtını inci beyazı sarsıyor!

    Gümüşün tahtını inci beyazı sarsıyor




    55 yıldan beri otomotiv sektöründe renk istatistiklerini inceleyen DuPont, bu yıl hazırladığı raporda dünyada en çok tercih edilen renkleri coğrafî bölgeler bazında açıkladı.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/araba-hastalari/36939-gumusun-tahtini-inci-beyazi-sarsiyor.html#post79680

    DuPont otomotiv birimi tarafından hazırlanan rapora göre, 7 yıllık birinciliğinin ardından gümüş rengi, beyaz-inci beyazı renkleri ile zorlu bir rekabete girdi. Kuzey Amerika'da beyaz-inci beyazı liderliği zorluyor, Japonya'da ve Meksika'da ise kesinlikle gümüş renginden fazla tercih ediliyor. Avrupa'da ise genelin aksine siyah hâlâ otomotiv piyasasının yüzde 25'iyle lider konumda.

    Beyaz-inci beyazı, yüksek hacme bağlı olarak kamyon ve cipler için çok önemli bir renk olmayı sürdürüyor. Bu durum ayrıca, lüks alıcı ve diğer sınıflar arasında bu renge yönelik talep artışıyla da ifade ediliyor.

    Birçok ülkede otomobilde beyaz-inci beyazı tercihi öne geçerken beyazın yanı sıra kırmızı da önemini artırmaya devam ediyor ve neredeyse tüm otomobil sınıflarında daha canlı bir renk olarak görülüyor. Kırmızının popülaritesi global olarak, toplam % 2 oranında artış ile önemli bir büyüme gösteriyor. Ev döşeme, moda, tüketici ürünleri ve endüstriyel tasarımda olduğu gibi otomotivde de saflığın ve minimalizmin rengi olan beyazla global trendlerin takip edildiği belirtiliyor.

    Araştırmaya göre Kuzey Amerika'da sırasıyla beyaz, gümüş, siyah, kırmızı ve gri tercihi öne çıkarken Türkiye'nin de içinde bulunduğu Avrupalı tüketicinin tercihinde öncelik siyah, gümüş, gri, mavi ve beyaz olarak sıralanıyor. Japonya'da da Amerika'da olduğu gibi beyaz ve gümüş ilk iki sırayı alıyor. Meksika'da kırmızı en çok tercih edilen 3. renk olurken Çin ve Brezilya'da bu renk 5. sırayı alıyor. Güney Kore'de ise gümüş yüzde 39'la lider konumda, beyaz yüzde 25, siyah ise yüzde 22 pay sahibi.

  2. #2
    Bölüm Sorumlusu RüZGaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Eylül 2006
    Yer
    Konya
    Yaş
    28
    Mesajlar
    1,185
    Tecrübe Puanı
    41

    Standart --->: Gümüşün tahtını inci beyazı sarsıyor!

    eline sağlık volvo

Benzer Konular

  1. inci balığı - sesli ve görüntülü
    By Mustafa Uyar in forum Okul Öncesi Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.Ocak.2009, 14:09
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.Aralık.2007, 00:26
  3. Kış hastalıkları erkekleri daha çok 'sarsıyor'
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14.Kasım.2006, 11:21

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.